Κατηγορίες
Θεσσαλονίκη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Συναντήσεις Μητσοτάκη με Τζιτζικώστα – Ζέρβα στη Θεσσαλονίκη

Συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης είχε την Τρίτη 26 Μαΐου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους δυο στο νέο κτίριο υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στο Δημαρχείο της πόλης ενώ επισκέφθηκε και τον σταθμό λεωφορείων “Μακεδονία”.

Στη συνάντησή τους οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας συζήτησαν μια ευρεία ατζέντα θεμάτων, που περιλάμβανε μεταξύ άλλων το μετρό Θεσσαλονίκης, τις αστικές συγκοινωνίες και το θέμα του ΟΑΣΘ, την ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, την ανάπλαση της ΔΕΘ, το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, το fly over της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, τον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, την ανάγκη για έναν νέο οδικό άξονα που θα συνδέσει τη Θεσσαλονίκη με τη χερσόνησο της Σιθωνίας, τη σύνδεση αστικών κέντρων της Κεντρικής Μακεδονίας με το δίκτυο φυσικού αερίου, το έργο ηλεκτροφωτισμού του οδικού δικτύου της Περιφέρειας μέσω ΣΔΙΤ, την κατασκευή επίσης μέσω ΣΔΙΤ 35 νέων σχολείων, τα έργα αποκατάστασης στο Άγιον Όρος, τα έργα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» κ.ά.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το σταθμό λεωφορείων «Μακεδονία», ξεκινώντας την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη. Στο σταθμό βρίσκονταν καινούργια λεωφορεία που έχουν ενταχθεί στα δρομολόγια του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του σχεδίου που ο ίδιος είχε εξαγγείλει το περασμένο φθινόπωρο, από το βήμα της ΔΕΘ, για την ουσιαστική αναβάθμιση των μέσων μαζικής μεταφοράς στην πόλη.