Κατηγορίες
Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρειας για την Πρωτομαγιά

Με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρειας σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα ακόλουθα:

“Η Εργατική Πρωτομαγιά, ημέρα που θυμόμαστε και τιμούμε τους ηρωικούς αγώνες των εργατών στο Σικάγο του 1886, τούς αγώνες και τις θυσίες των εργαζομένων σε ολόκληρο τον κόσμο, μας βρίσκει αντιμέτωπους με μία πρωτόγνωρη πανδημία, η οποία αναδεικνύει το διαχρονικό μήνυμα του αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία, και εργασιακά δικαιώματα ως πιο επίκαιρο από ποτέ.

Μια πανδημία που αποκάλυψε με τον πιο έντονο τρόπο τις καταστροφικές επιπτώσεις της εμπορευματοποίησης του αγαθού της υγείας και της διάλυσης του κοινωνικού κράτους.

Ο κόσμος της εργασίας βρέθηκε και πάλι στην πρώτη γραμμή , οι εργαζόμενοι στην υγεία, στα καταστήματα τροφίμων, στις υπηρεσίες ντελίβερυ, στην καθαριότητα, οι «αόρατοι» εργαζόμενοι, που στήριξαν με αυταπάρνηση το κοινωνικό σύνολο.

Η επόμενη ημέρα θα πρέπει να μας βρει αγωνιζόμενους για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας για δημόσια και δωρεάν παιδεία για να μην επικρατήσουν οι λογικές για την πλήρη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και των συλλογικών συμβάσεων, με μειώσεις μισθών, ακραία ελαστικοποίηση της εργασίας και γενίκευση των απολύσεων.

Η ΝΔ επιθυμεί να κάνει την κρίση ευκαιρία για να περάσει τις αντεργατικές της πολιτικές και ταυτόχρονα να ροκανίσει το μαξιλάρι των 37 δις μοιράζοντας το στα δικά της παιδιά.

Να είναι σίγουροι πως ο κόσμος της εργασίας και οι προοδευτικές δυνάμεις θα βρεθούν απέναντι στο πισωγύρισμα της χώρας.

Καλή Εργατική Πρωτομαγιά

ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρειας