Κατηγορίες
διεθνή Ελληνοτουρκικά

Οι Τούρκοι δεν παίζονται – απύθμενο θράσος…

Τελικά οι Τούρκοι δεν παίζονται. Δεν μπορεί να περιγραφεί αλλιώς το απύθμενου θράσους τηλεφώνημα που έγινε στην Αθήνα με σκοπό να συζητηθεί η πιθανότητα συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού!

Οι γείτονες βλέποντας ότι η σεζόν θα πάει πιο χάλια από ότι περίμεναν (αφού τα μέτρα που πήραν για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού δεν ήταν τίποτε μπροστά στα μέτρα που πήρε η Ελλάδα) προσπαθούν με κάθε τρόπο να βάλουν στη χώρα τους όσο περισσότερους τουρίστες γίνεται.


Την ίδια στιγμή που ζητάνε νησιά, που απειλούν για την ΑΟΖ με διμερείς συμφωνίες αμφιβόλου νομιμότητας, που στέλνουν πλωτά γεωτρύπανα για να προκαλέσουν, που ζητούν αποστρατικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, όταν μόλις προχτές για πολλοστή φορά αμφισβήτησαν την Γενοκτονία των Ποντίων κλπ κλπ.

Οι απίθανοι ζητάνε συνεργασία στα τουριστικά!!!
Να χαζέψει άνθρωπος μέσα σε δυο λεπτά δηλαδή…

Ας είμαστε ρεαλιστές: ο τουρισμός στη χώρα μας θα έχει χοντρό πρόβλημα. Και μαζί με αυτόν χοντρό πρόβλημα θα έχουν και δεκάδες κλάδοι της οικονομίας.
Η πρόβλεψη για ύφεση στο 10%, για ανεργία στο 20% που έκανε η Κομισιόν τα λέει όλα. Και σε αυτό ο τουρισμός θα έχει βασικό ρόλο.


Όμως η Ελλάδα σε σχέση με την Τουρκία έχει δυο αβάντες:

  1. το ότι έχει χερσαία σύνορα για να τα περάσουν με αυτοκίνητα οι τουρίστες από την Ευρώπη και τα Βαλκάνια (ακόμη και μέσω Ιταλίας, από Πάτρα και Ηγουμενίτσα)
  2. την διεθνή παραδοχή ότι τα πήγε καλά την περίοδο που όλος ο πλανήτης ήταν σε καραντίνα.


Η Τουρκία αντίθετα:
1. βασίζεται σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό στις αεροπορικές συνδέσεις που μεταφέρουν τουρίστες στα ξενοδοχεία της (και αεροπλάνα κατά πως φαίνεται δεν πρόκειται να πετάξουν πολλά ενώ οι ταξιδιώτες είναι επιφυλακτικοί για αεροπορικά ταξίδια προς οποιονδήποτε προορισμό),
2. ο χειρισμός των πραγμάτων απ’ τους Τούρκους δεν ήταν και ο καλύτερος.

Σημείωση: το τηλεφώνημα επιβεβαίωσε μέλος της Ελληνικής Κυβέρνησης.