Κατηγορίες
διεθνή ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ ξανά σε ταραγμένη περίοδο

Πολλά τα πρόσωπα της Αμερικής (των ΗΠΑ δηλαδή) και κατά καιρούς τα βλέπουμε ένα – ένα ή συνδυαστικά.

Την εποχή αυτή βλέπουμε το χειρότερο, το πιο αποκρουστικό πρόσωπο της Αμερικής: το ρατσιστικό και το καταπιεστικό. Και βλέπουμε μια Αστυνομία εκτός ελέγχου, που αρχικά δεν κάνει τη δουλειά της και για τον λόγο αυτό είναι η πραγματική αιτία ενός προβλήματος (και που στο τέλος παρουσιάζεται στους δρόμους πάνοπλη, ως η λύση για το πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε).

Το όλο σκηνικό συνδυάζεται με έναν πρόεδρο που είναι επικίνδυνος, επειδή νομίζει πως μια χώρα μπορεί να διοικηθεί όπως διοικείται μια ανώνυμη εταιρία και επιπρόσθετα εκτοξεύει απειλές προς κάθε κατεύθυνση στο εσωτερικό.

Όλα αυτά αναπόφευκτα φέρνουν κοινωνική αναταραχή. Η απαγόρευση κυκλοφορίας σε μεγάλες πόλεις (όπως το Λος Άντζελες, η Φιλαδέλφεια και η Ατλάντα) και οι διαδηλώσεις που καταγράφονται σε πάρα πολλές άλλες πόλεις (όπως στο Ντάλας, το Σικάγο, το Σιάτλ, τη Σολτ Λέικ Σίτι και το Κλίβελαντ) είναι ενδεικτικά της έντασης που υπάρχει στη χώρα.

Αν δεν αλλάξουν πολλά πράγματα, τότε η χώρα με τους 329.724.000 κατοίκους (σύμφωνα με την εκτίμηση του U.S. Census Bureau για την 31η Μαΐου 2020) σύντομα θα έχει ανυπέρβλητα προβλήματα που δεν θα μπορούν να κρυφτούν άλλο κάτω από το χαλί…