Κατηγορίες
αγορά γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Επαναλειτουργία καταστημάτων: η πρώτη εντύπωση

Μπορεί να κινούμαστε στην πρώτη εβδομάδα από την ημέρα που τα καταστήματα εστίασης άνοιξαν και να είναι νωρίς για συμπεράσματα, όμως τα πράγματα δείχνουν ότι η κατάσταση θα είναι δύσκολη για τους επιχειρηματίες, τουλάχιστον στην περιοχή της Αλεξάνδρειας για την οποία έχουμε άποψη.

Ενώ όλοι περιμέναμε κοσμοπλημμύρα και στρίμωγμα (μετά από τόσες ημέρες κλεισίματος στο σπίτι αλλά και κλειστών καταστημάτων), συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Κάποιοι “ρίχνουν” το … φταίξιμο στον καιρό. Μέχρι ένα σημείο δικαιολογείται η λίγη κίνηση. Με 10 και 12 βαθμούς και με αεράκι ο άλλος δύσκολα βγαίνει το βράδυ για να καθίσει έξω να πιει το ποτό του ή να φάει.

Όμως δεν είναι μόνο αυτό, ο καιρός.

Οι πρώτες ημέρες δείχνουν ότι ο κορωνοϊός και τα περιοριστικά μέτρα άλλαξαν πολλά. Ίσως να άλλαξαν ακόμη και τις συνήθειές μας όσον αφορά τη διασκέδαση. Δεν είναι λίγοι αυτοί που μένουν στο σπίτι, που παραγγέλνουν για την οικογένεια ή για τους φίλους. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θα καλέσουν 2-3 φίλους ή κάποιο φιλικό ζευγάρι και όλοι μαζί θα μαζευτούν στην αυλή ή στο μπαλκόνι.

Αυτό το οποίο – προς στιγμή – φαίνεται ότι πάει κάπως καλά είναι το μεσημεριανό τσιπουράκι ή ουζάκι. Κάπως τα πράγματα είναι καλύτερα στα καταστήματα που το προσφέρουν, αλλά και πάλι είναι νωρίς να κριθούν πράγματα.

Η εικόνα είναι η ίδια τόσο στην Αλεξάνδρεια όσο και στα χωριά του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Εν αναμονή βελτίωσης του καιρού, εν αναμονή του πρώτου σαββατοκύριακου και φυσικά εν αναμονή σταθεροποίησης της κατάστασης όσον αφορά τα εργασιακά και τα εισοδηματικά όλων, ώστε να φανεί η πραγματική εικόνα που άφησαν πίσω τους η καραντίνα και οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και τη λειτουργία των καταστημάτων.