Κατηγορίες
αγορά κορωνοϊός

Ανοίγουν στις 25/5 τα καταστήματα εστίασης – στις 18/5 τα εμπορικά κέντρα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης, κατόπιν της έγκρισης της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων η Κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης την Δευτέρα 25 Μαΐου.
Οι ειδικότεροι κανόνες λειτουργίας των καταστημάτων θα ανακοινωθούν από τον αρμόδιο Υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκο Παπαθανάση την Κυριακή 17 Μαΐου, στις 18:00.

Όσον αφορά τα εμπορικά κέντρα (τα οποία ήταν να ανοίξουν την 1η Ιουνίου), τα κέντρα αισθητικής και άλλες επιχειρήσεις, αυτές θα ανοίξουν από Δευτέρα 18 Μαΐου.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρονται αναλυτικά οι επιχειρήσεις που ξανανοίγουν, με βάση τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ):

  • 47.19 / Άλλο λιανικό εμπόριο σε μη εξειδικευμένα καταστήματα.
  • 91.04 /Δραστηριότητες βοτανικών και ζωολογικών κήπων και φυσικών βιοτόπων.
  • 93.19.13.03 /Υπηρεσίες που σχετίζονται με την εκπαίδευση κατοικίδιων ζώων συντροφιάς, για κυνήγι και σχετικές δραστηριότητες.
  • 96.04.10.02 /Υπηρεσίες Διαιτολογικών Μονάδων (πολυδύναμων μονάδων συνδυασμού αισθητικής και δίαιτας (με εξαίρεση την σωματική άσκηση).
  • 96.04.10.06 / Υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος (αποτρίχωσης, θεραπείας με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες).
  • 96.09.19.16 / Υπηρεσίες στολισμού εκκλησιών, αιθουσών κλπ (για γάμους, βαπτίσεις, κηδείες και άλλες εκδηλώσεις).

Προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, ισχύουν οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.