Κατηγορίες
Ημαθία Καλαϊτζίδης Κώστας

Το παράπονο του Κώστα Καλαϊτζίδη απ’ τους Συλλόγους Ποντίων της Ημαθίας

Το παράπονό του απ’ τις διοικήσεις των Συλλόγων Ποντίων της Ημαθίας εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, με μια ανάρτηση στον λογαριασμό του στο facebook.
Αφορμή η απουσία σχεδόν του συνόλου των Συλλόγων Ποντίων της Ημαθίας (πλην τεσσάρων) από την επίσημη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαΐου στη Νάουσα με σκοπό να τιμηθεί η Ημέρα Μνήμης και Τιμής για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Ο αντιπεριφειάρχης (Πόντιος ο ίδιος) γράφει:

“Ιδιαίτερα άσχημη εντύπωση προκάλεσε, η απουσία εκπροσώπων των Ποντιακών Συλλόγων της Ημαθίας, από την επίσημη εκδήλωση για να τιμηθεί η Μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που διοργανώσαμε χθες Κυριακή στη Νάουσα.

Πλην 4 Συλλόγων Ποντίων (Νάουσας, Μακροχωρίου, Ν. Νικομήδειας και Ειρηνούπολης) υπήρξε πλήρης απαξίωση από όλους τους υπόλοιπους που δεν μπήκαν καν στον κόπο να στείλουν έστω κι έναν εκπρόσωπο, έστω ένα ποντιακό λάβαρό τους, σε μια περίοδο που είναι αναγκαία όσο ποτέ, η ενότητα και η συμπόρευση.

Προσωπικά, ως Κώστα Καλαϊτζίδη και ως Πόντιο, αυτό με προσβάλει και κυρίως με θυμώνει.

Πως είναι δυνατόν να διεκδικούμε διεθνή προβολή και αναγνώριση δικαίων αιτημάτων μας, όταν εμείς οι ίδιοι, ως Ποντιακές οργανώσεις, εμφανιζόμαστε ασυνεπείς, χωρισμένοι και κατακερματισμένοι;…
Όταν κάποιοι τρέχουν πρώτοι για τα πανηγύρια αλλά αδιαφορούν για μια επίσημη και συλλογική εκδήλωση που γίνεται για τιμήσουμε τη Μνήμη των σφαγιασθέντων προγόνων μας, επιμένοντας σε άγονους τοπικισμούς ή βάζοντας τους κυριακάτικους «ωχαδελφισμούς» πάνω από την Τιμή του Πόντου και τη Μνήμη των χαμένων Πατρίδων μας.
Αυτό είναι ντροπή.

Αναλαμβάνοντας τη διοίκηση της Π.Ε. Ημαθίας τόνισα εξ αρχής ότι Ημαθία δεν είναι μόνο η Βέροια, αντιμετωπίζοντας εξίσου και σύμφωνα με το μέγεθος και την ανάγκη που αναλογεί, κάθε πόλη και κάθε γωνιά του τόπου μας.

Στην ίδια κατεύθυνση θα συνεχίσουμε κι ελπίζω ότι το περιστατικό της Κυριακής θα μείνει μόνο ως μια άτυχη στιγμή.

Η Ημαθία μας χρειάζεται όλους και όλοι ΜΑΖΙ οφείλουμε να είμαστε παρόντες ΠΑΝΤΟΥ, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά και να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό για τον τόπο μας.

ΥΓ: Στη χθεσινή εκδήλωση, από την πλευρά των πολιτιστικών συλλόγων (γενικά) συμμετείχαν και οι σύλλογοι της Νάουσας, Λύκειο Ελληνίδων και “Αράπιτσα”.”