Κατηγορίες
κοινωνία κορωνοϊός

Στην εποχή της μάσκας από 4 Μαΐου

Μπορεί τα sms στο 13033 να βγαίνουν από τη ζωή μας από τις 4 Μαΐου, όμως η μάσκα μπαίνει σ’ αυτή και μάλιστα με πολύ … ενεργό τρόπο!
Η χρήση της θα είναι υποχρεωτική σε μια σειρά από δραστηριότητες και χώρους (και αφού κατά το προηγούμενο διάστημα υπήρξε μια σειρά από μπερδέματα και αντικρουόμενες ανακοινώσεις για το πότε και ποιοι θα πρέπει υποχρεωτικά να τη φοράμε) ενώ το πρόστιμο θα είναι αρκετά μεγάλο: 150 ευρώ.

Κλειστοί χώροι και μέσα μαζικής μεταφοράς θα είναι τα πρώτα μέρη στα οποία θα είμαστε υποχρεωμένοι να τις φοράμε, πελάτες και προσωπικό: θα τις φοράμε μέσα σε όλα τα καταστήματα και επιχειρήσεις που θα ανοίξουν από τις 4 Μαΐου και μετά, σε χώρους όπως οι τράπεζες ή οι υπηρεσίες καθώς και σε τρένα, λεωφορεία κλπ. Επιπλέον σε κάποιες συγκεκριμένες δραστηριότητες (π.χ. στα κέντρα αισθητικής ή στις σχολές οδηγών) πέρα από την υποχρέωση για τη χρήση μάσκας υπάρχει και η υποχρέωση για χρήση γαντιών μιας χρήσης.

Πλέον τίθενται άλλα θέματα/ερωτήματα, όπως ο τύπος της μάσκας που θεωρείται κατάλληλος (υφασμάτινη, χειρουργικού τύπου κλπ), η τιμή που θα τις βρίσκουμε στην αγορά (γιατί μια δεν θα φτάνει για μια ημέρα ενώ κάθε οικογένεια θα πρέπει να πληρώνει ένα σεβαστό ποσό κάθε μήνα για αγορά μασκών) κλπ κλπ…