Κατηγορίες
κοινωνία κορωνοϊός

Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα μέχρι τις 4 Μαΐου

οι φάσεις επαναφοράς θα είναι μέσα στον Μάιο και στον Ιούνιο

Την παράταση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας για μια εβδομάδα, μέχρι και τις 4 Μαΐου, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών την Πέμπτη 23/4 ο Στ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι οι περιορισμοί που βρίσκονται τώρα σε ισχύ θα διαρκέσουν μέχρι και τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020 (σ.σ.: προφανώς για συμπεριληφθεί και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς και να αποφευχθούν καταστάσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε χάσιμο όσων έχουν επιτευχθεί έως τώρα) ενώ μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα ο Κ. Μητσοτάκης θα κάνει ανακοινώσεις που θα αφορούν το σχέδιο μετάβασης στην προ κορωνοϊού καθημερινότητά μας.

Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε τα εξής:

Πέτσας“Σήμερα, σας ανακοινώνω ότι τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν μέχρι τις 27 Απριλίου παρατείνονται κατά μία εβδομάδα, μέχρι τις 4 Μαΐου. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στους Έλληνες, για να παρουσιάσει το συγκροτημένο σχέδιο της Κυβέρνησης. Το πλαίσιο, δηλαδή, στο οποίο θα κινηθούμε κατά το επόμενο διάστημα.

Όπως έχουμε πει, η μετάβαση στη νέα κανονικότητα θα είναι αργή θα εξελιχθεί σε διαδοχικές φάσεις, διαδοχικά μέσα στον Μάιο και τον Ιούνιο. Σε κάθε φάση θα αξιολογούνται οι επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού και θα προχωρούμε εβδομάδα με εβδομάδα.
Υπογραμμίζεται ότι -και σε αυτή την περίοδο- βασικό στοιχείο της προσπάθειάς μας θα αποτελεί  η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, έτσι ώστε να μην μένει χώρος  για fake news και παραπληροφόρηση.”