Κατηγορίες
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Νέο φορτίο υγειονομικού υλικού παρέλαβε και διένειμε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Νέο φορτίο υγειονομικού υλικού και ειδών ατομικής προστασίας για όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού στην Κεντρική Μακεδονία παρέλαβε και διένειμε σήμερα η Περιφέρεια, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Πρόκειται για το τρίτο φορτίο, που διανέμεται σε μια εβδομάδα για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για την Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική.

Παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, των Διοικητών της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδας Παναγιώτη Μπογιατζίδη και Δημήτρη Τσαλικάκη, του Διευθυντή Αστυνομίας Θεσσαλονίκης Χρήστου Μπουλούμπαση και του Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρη Κοντογιάννη, διανεμήθηκαν μάσκες, γάντια, αντισηπτικά και αντισηπτικά κρεμοσάπουνα.
Η διανομή έγινε στον αίθριο χώρο της έδρας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, επί της Β. Όλγας 198 (Βίλα Αλλατίνι).

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας,”με το τρίτο φορτίο ειδών ατομικής προστασίας και υγιεινής έχουμε διαθέσει μέσα σε μια εβδομάδα στους συμπολίτες μας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού συνολικά 25 τόνους, και συγκεκριμένα 2,5 εκατομμύρια ζευγάρια γαντιών, 200.000 χειρουργικές μάσκες, 30.000 αντισηπτικά κρεμοσάπουνα και 20.000 αντισηπτικά. Καλύπτουμε ανάγκες των γιατρών, των νοσηλευτών, των πληρωμάτων των ασθενοφόρων, των αστυνομικών, των πυροσβεστών και των λιμενικών της Κεντρικής Μακεδονίας και συνεχίζουμε.
(…) Οι διανομές ειδών ατομικής προστασίας και υγιεινής θα συνεχιστούν, ενώ έχουμε προγραμματίσει διανομή ανάλογων φορτίων και για τους ιδιώτες γιατρούς και οδοντιάτρους, σε συνεργασία με τους Ιατρικούς και Οδοντιατρικούς Συλλόγους της Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης, προγραμματίζουμε την άμεση πόρτα πόρτα διανομή τροφίμων και έτοιμων γευμάτων σε 15.000 ευάλωτους συμπολίτες μας
“.

Οι παραλήπτες του σημερινού υγειονομικού υλικού ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για τη στήριξη και επισήμαναν ότι η συνδρομή της Περιφέρειας είναι αποφασιστική στον αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.