Κατηγορίες
διεθνή Ελλάδα Ελληνοτουρκικά προσφυγικό - μεταναστευτικό Τουρκία

Δε βάζουν μυαλό οι Τούρκοι και σχεδιάζουν

Αφού βρήκαν ερμητικά κλειστές όχι μόνο τις πόρτες αλλά μέχρι και τις χαραμάδες στον Έβρο, οι Τούρκοι φαίνεται πως είναι σε στάδιο προετοιμασίας της δεύτερης φάσης του σχεδίου τους, να γεμίσουν δηλαδή με “πρόσφυγες” και “μετανάστες” (σαν αυτούς που ήθελαν να μπουκάρουν απ’ τον Έβρο) τα ελληνικά νησιά.

Στο μεταξύ επαναφέρουν, όπως κάνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, και το θέμα της στρατιωτικής παρουσίας της Ελλάδας σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι Τούρκοι θεωρούν πως το να περάσουν κόσμο από τα παράλια της Μικρασίας προς τα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι μια εύκολη υπόθεση.

Φυσικά η ιστορία με τον κορωνοϊό δεν θα μπορούσε να στείλει πίσω τα σχέδια τους (παρά το γεγονός ότι το θέμα του κορωνοϊού εντός των συνόρων τους δείχνει πως ξεφεύγει). Διεθνολόγοι που ασχολούνται με τα της γείτονος χώρας εκτιμούν πως τα προβλήματα στην Οικονομία θα φέρουν το ΔΝΤ ακόμη πιο κοντά στην Τουρκία, όσο κρατάει η κρίση του κορωνοϊού.

Δεν θα έπρεπε να περιμένουμε κάτι διαφορετικό από τους γείτονες. Γιατί πέρα από τις επεκτατικές βλέψεις και την έμφυτη επιθετικότητα που διακρίνει το Τουρκικό κράτος, είναι γνωστή σε όλους η προσήλωση που έχουν οι μηχανισμοί του στους σχεδιασμούς όταν πρόκειται να δημιουργήσουν προβλήματα σε γειτονικά κράτη. Ειδικά δε τώρα, που όλος ο μηχανισμός έχει περάσει στα χέρια του μεγαλομανούς Ερντογάν, η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη.