Κατηγορίες
διάφορα

Δεν θα επιτραπεί η μεταφορά του Αγίου Φωτός από τους Δήμους

Στην πρωτοβουλία πολλών Δήμων της χώρας να μεταφέρουν το Μεγάλο Σάββατο το Αναστάσιμο Φως στα σπίτια κατοίκων τους αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Χαρακτήρισε ως απολύτως αντιληπτή η ευαισθησία και η διάθεση για προσφορά καθώς και είπε ότι ότι η πρόθεση πολλών δημάρχων αντιπροσωπεύει μια βαθύτερη εσωτερική ανάγκη, όμως με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία υπάρχει ο κίνδυνος να δοθούν λάθος μηνύματα και παραδείγματα.

Μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: “Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος, αν και άλλοι Δήμοι προβούν σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες, εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες πολίτες εργαζόμενοι ή εθελοντές των Δήμων να μετακινούνται στους δρόμους σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να φέρουν το Άγιο Φως σε κάθε δημότη, ακυρώνοντας με αυτό τον τρόπο την προσπάθεια όλων μας, το κοινό μας στοίχημα για παραμονή κατ’ οίκον (….) Σας γνωρίζω ότι για το λόγο αυτό επικοινώνησα με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και τον ενημέρωσα ότι όλοι οι Δήμοι θα πρέπει να απέχουν από ανάλογες δράσεις, τις οποίες δεν θα επιτρέψουμε. (…) Το Άγιο Φως φωτίζει τις καρδιές όλων μας. Φέτος με έναν διαφορετικό τρόπο όμως, με την ουσία της πίστης μας να παραμένει ίδια και το αίσθημα ελπίδας αναλλοίωτο.”