Κατηγορίες
βουλευτές Ημαθία Τσαβδαρίδης Λάζαρος

Προτάσεις του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ημαθίας εν μέσω πανδημίας κατέθεσε στη Βουλή ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Να εξετάσουν τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Υγείας περιθώρια νομοθετικών ρυθμίσεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Οδοντιάτρων εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού ζητά με Αναφορά που κατέθεσε την Τετάρτη 8 Απριλίου στη Βουλή των Ελλήνων ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Στην Αναφορά του ο Βουλευτής Ημαθίας παραθέτει τις σχετικές προτάσεις του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ημαθίας, όπως του κοινοποιήθηκαν με σχετική επιστολή και αφορούν τόσο στην παροχή υγειονομικού υλικού για τη λειτουργία των Οδοντιατρείων όσο και σειρά φορολογικών και οικονομικών ρυθμίσεων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ημαθίας προτείνει ανάμεσα σε άλλα, τη μείωση στο 6% από 24% έως το τέλος του έτους, του ΦΠΑ για όλα τα είδη πρόληψης διασποράς λοιμώξεων και μέσων ατομικής προστασίας, τη χορήγηση της επιδότησης των 800€ στα οδοντιατρεία, ως εξόχως πληττόμενες επιχειρήσεις και την αναστολή πληρωμής δανείων των επαγγελματιών μέχρι 30.6.2020 και καταβολή μόνο των τόκων μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Όπως επισημαίνεται, οι οδοντίατροι δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν άμεσα στις οικονομικές και φορολογικές υποχρεώσεις των οδοντιατρείων, που δημιουργήθηκαν από την έναρξη της πανδημίας ακόμη και αν αυτές μετατέθηκαν. Για τον λόγο αυτό η όποια δυνατότητα διεύρυνσης του χρονικού διαστήματος παρατάσεων και πληρωμών ή/και η δυνατότητα ρύθμισης σε άτοκες μακροπρόθεσμες δόσεις θα αποτελούσε βαθιά οικονομική ανάσα.