Κατηγορίες
αστυνομικές ειδήσεις

Πιερία: σχεδίαζαν να εισέλθουν βίαια σε Ιερό Ναό και συνελήφθησαν

Επτά άτομα (σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και άλλα αδικήματα) συνελήφθησαν το βράδυ του Μ. Σαββάτου 18 Απριλίου 2020, μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, περιπολούντες αστυνομικοί εντόπισαν περίπου δεκαεννέα άτομα, τα οποία παραβιάζοντας τα μέτρα για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του νέου κορωνοϊού είχαν συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο Ιερού Ναού στην Πιερία.

Οι συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στις υποδείξεις των αστυνομικών, τους επιτέθηκαν λεκτικά, τους εξύβρισαν και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή.

Σε κοντινή απόσταση οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν επτά από τα παραπάνω άτομα, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού βρέθηκαν κρυμμένοι και κατασχέθηκαν έντεκα αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί (βόμβες μολότοφ), πενήντα κροτίδες και λοστός.
Όπως προέκυψε από την έρευνα τα παραπάνω άτομα, μετά από προσυννενόηση μέσω social media , κινήθηκαν ομαδικά στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού, πριν την έναρξη της Ακολουθίας της Αναστάσεως, με σκοπό να εισέλθουν βίαια στο εσωτερικό του, καθώς οι πόρτες ήταν κλειστές.

Επιπλέον, όπως προέκυψε, σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν τις μολότοφ κατά των αστυνομικών, σε ενδεχόμενη εμφάνισή τους στο χώρο.
Στη σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνονται τέσσερα ακόμα άτομα, τα οποία ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση.

Οι επτά συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.