Κατηγορίες
βουλευτές Τσαβδαρίδης Λάζαρος

Πετρέλαιο θέρμανσης: παράταση της περιόδου πώλησης ζητά ο Λ. Τσαβδαρίδης

Την παράταση της περιόδου πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης, τουλάχιστον μέχρι τις 10 Μαΐου, (από τις 30 Απριλίου που επί του παρόντος λήγει) προκειμένου να διευκολυνθούν όλα τα ελληνικά νοικοκυριά να προμηθευτούν τις αναγκαίες σε αυτά ποσότητες σε εντυπωσιακά χαμηλότερη τιμή, ζητάει από τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Όπως υπογραμμίζει στην Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, η ελεύθερη πτώση της τιμής του Πετρελαίου σε παγκόσμιο επίπεδο, το οποίο πλέον στη χώρα μας πωλείται στην πρωτοφανή τιμή των μέχρι και 0,70 ευρώ ανά λίτρο αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία:

Τόσο για τα νοικοκυριά της χώρας μας να προμηθευτούν και να αποθηκεύσουν για τον επόμενο χειμώνα πετρέλαιο θέρμανσης εξοικονομώντας σεβαστά χρηματικά ποσά!

Όσο και για τα μικρά πρατήρια καυσίμων να ισοσταθμίσουν τις οικονομικές τους απώλειες στην κατανάλωση βενζίνης και πετρελαίου κίνησης από τα απολύτως δικαιολογημένα περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία, που έλαβε η Κυβέρνηση λόγω της πανδημίας COVID -19.

Αναλυτικά, η κατατεθείσα Ερώτηση είναι η εξής:

25-04-2020

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς:

· Οικονομικών

· Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Θέμα: «Παράταση προθεσμίας για προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης από τα νοικοκυριά της χώρας»

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Η ελεύθερη πτώση της τιμής του Πετρελαίου σε παγκόσμιο επίπεδο, το οποίο πλέον στη χώρα μας πωλείται στην πρωτοφανή τιμή των μέχρι και 0,70 ευρώ ανά λίτρο αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα νοικοκυριά της χώρας μας να προμηθευτούν και να αποθηκεύσουν για τον επόμενο χειμώνα πετρέλαιο θέρμανσης εξοικονομώντας σεβαστά χρηματικά ποσά!

Την ίδια όμως στιγμή, η αυξημένη ζήτηση που παρατηρείται από τους καταναλωτές, την οποία υποβοηθούν και οι άστατες ακόμη καιρικές συνθήκες, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα ευεργετική και για τα μικρά πρατήρια καυσίμων. Και αυτό γιατί μπορεί να ισοσταθμίσει τις οικονομικές τους απώλειες στην κατανάλωση βενζίνης και πετρελαίου κίνησης από τα απολύτως δικαιολογημένα περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία, που έλαβε η Κυβέρνηση λόγω της πανδημίας COVID -19.

Προς αυτή την κατεύθυνση και με δεδομένου ότι στις 30 Απριλίου λήγει η προθεσμία για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης με τον χαμηλό Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, θα ήταν ιδιαιτέρως γόνιμο να εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο επιμήκυνσης της περιόδου πώλησης για το πετρέλαιο θέρμανσης έως τις 10 Μαΐου, αίτημα το οποίο εξάλλου έχει εκφράσει και η ίδια η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

Προτίθεστε να εξετάσετε την παράταση της περιόδου πώλησης του Πετρελαίου Θέρμανσης, τουλάχιστον μέχρι τις 10 Μαΐου, προκειμένου να διευκολυνθούν όλα τα ελληνικά νοικοκυριά να προμηθευτούν τις αναγκαίες σε αυτά ποσότητες σε εντυπωσιακά χαμηλότερη τιμή;

Ο ερωτών Βουλευτής
Λάζαρος Τσαβδαρίδης
Βουλευτής Ημαθίας ΝΔ