Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια τοπική επικαιρότητα

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Κ.Υ. Αλεξάνδρειας

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 7 Απριλίου – στο πλαίσιο της Ημέρας Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία – το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών Ημαθίας – Πέλλας και η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Αλεξάνδρειας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε και ο εκλεγμένος (με τη Λαϊκή Συσπείρωση) δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αλεξάνδρειας, Ιακωβίδης Ηλίας, ο οποίος ενημερώθηκε από τη διευθύντρια του Κέντρου Υγείας για τα προβλήματα και τις ελλείψεις σε προσωπικό και υγειονομικό υλικό.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ενημερωτικό “Από την επίσκεψη έγινε φανερό ότι οι γιατροί και οι υγειονομικοί στη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας πολεμούν χωρίς όπλα. Το σύνθημα “ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ / ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ / ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ/ ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ” στο πανό των συνδικάτων είναι η κόκκινη γραμμή πίσω από την οποία δεν μπορούν να κάνουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα.
Για να μην πληρώσει ξανά ο λαός την κρίση του συστήματος που πάνω από το κοινωνικό αγαθό της υγείας βάζει τα κέρδη των μονοπωλίων.

Κατατέθηκε ψήφισμα εκατοντάδων Εργατικών Κέντρων,Ομοσπονδιών, Συνδικάτων και Σωματείων για Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και των Δικαιωμάτων των Εργαζομένων.