Κατηγορίες
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Η ΠΚΜ εξοπλίζει με 24 κρεβάτια ΜΕΘ τα νοσοκομεία και με διαγνωστικά τεστ το ΑΠΘ

Με 24 κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας εξοπλίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τα νοσοκομεία της περιοχής, ενώ παράλληλα ενισχύει το εξειδικευμένο Εργαστήριο Μικροβιολογίας του ΑΠΘ με σύστημα ταχείας εκτέλεσης PCR και διαγνωστικά τεστ, στο πλαίσιο της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Οι σχετικές αποφάσεις εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας και τις ανακοίνωσε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Τα 24 κρεβάτια ΜΕΘ που θα προμηθευτεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα διατεθούν, στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια Ελλάδας, ώστε να διατεθούν στις ΜΕΘ νοσοκομείων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως ανακοίνωσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο κ. Τζιτζικώστας, ενημερώνοντας για τις πρωτοβουλίες, τις ενέργειες και τις δράσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού, «ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να προμηθευτούμε και να διαθέσουμε στα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας 24 κρεβάτια ΜΕΘ, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό. Η προμήθεια γίνεται κατόπιν αιτήματος των Υγειονομικών Περιφερειών και στη βάση της κάλυψης των αναγκών των νοσηλευτικών μας ιδρυμάτων.

Ταυτόχρονα θα προμηθευτούμε και θα διαθέσουμε σύστημα ταχείας εκτέλεσης PCR, καθώς και kits αντιδραστηρίων (διαγνωστικά τεστ), στο αρμόδιο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, ώστε να γίνονται περισσότεροι, ταχύτεροι και με μεγαλύτερη ακρίβεια οι έλεγχοι στα δείγματα για τον κορωνοϊό στην Κεντρική Μακεδονία. Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η προστασία της υγείας των συμπολιτών μας και η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ώστε με τα πιο σύγχρονα μέσα να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωνοϊού».