Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας κορωνοϊός

Όταν η βλακεία κι η ανευθυνότητα χτυπάνε κόκκινο…

Τι να πει κανείς όταν βλέπει κόσμο να λιάζεται στις παραλίες της Αττικής, να σουλατσάρει στην παραλία της Σαλονίκης, να ανοίγει μαγαζιά σε Πάτρα και Πύργο, να κάνει μαθήματα σε Γρεβενά ή Γιάννενα, να λειτουργεί κέντρο αισθητικής ή κομμωτήριο σε άλλα μέρη της Ελλάδας;;

Να πει ότι η βλακεία είναι απύθμενη;; Ή ότι η ανευθυνότητα έχει χτυπήσει κόκκινο;;

Όπως ανακοινώθηκε στην ενημέρωση που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου 14/3, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα ανέρχεται στα 228. Από το σύνολο των νοσηλευθέντων, το 51% είναι ηλικίας άνω των 65 ετών. Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα, ενώ συνολικά έχουν ελεγχθεί μέχρι τώρα 3.400 δείγματα. Οκτώ είναι οι συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο.

Την ώρα που γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό υπερβάλλουν εαυτούς, το να μείνουμε στο σπίτι είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να μη φτάσουμε στην κατάσταση που είναι η Ιταλία.
Ας το καταλάβουμε επιτέλους.

(υπενθύμιση – μια που είδαμε και τις ουρές στα σούπερ μάρκετ, που ο ένας ήταν πάνω στον άλλο στις περισσότερες περπτώσεις: δέκα πακέτα μακαρόνια επιπλέον ή δυο δωδεκάδες κωλόχαρτα δεν θα μας βοηθήσουν. Κι όπως σοφά έλεγε στο τηλέφωνο ένας φίλος το απόγευμα, “όσοι πήραν 50 κιλά αλεύρι ο καθένας ας ελπίσουμε πως θυμήθηκαν να πάρουν και την ανάλογη ποσότητα μαγιάς, για να φάμε ψωμί…!!!”).