Κατηγορίες
προσφυγικό - μεταναστευτικό

Σε υπηρεσίες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου μετατρέπονται τα “hot spot”

Στη σύσταση “Δομών Προσωρινής Υποδοχής Πολιτών Τρίτων Χωρών ή ανιθαγενών, οι οποίοι έχουν αιτηθεί διεθνή προστασία” προχωρά η Κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα έχουν ήδη δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, συστήνονται ως Περιφερειακές Υπηρεσίες της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου 28 δομές σε όλη τη χώρα. Μεταξύ αυτών και οι δομές που βρίσκονται στην Αλεξάνδρεια και στην Αγία Βαρβάρα Βέροιας.

Όσον αφορά την Ημαθία, στο ΦΕΚ αναφέρεται πως συστήνονται:


α) η Δομή «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ», στο στρατόπεδο «ΤΧΜ (ΜΧ) Γ. ΠΕΛΑΓΟΥ» του Δήμου Αλεξανδρείας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
β) η Δομή «ΒΕΡΟΙΑΣ», στο στρατόπεδο «ΑΡΜΑΤΟΛΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ» του Δήμου Βέροιας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι 28 αυτές δομές περνούν στον πλήρη έλεγχο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και θα έχουν διοικητές, οι οποίοι θα αμείβονται με το ποσό των 3.000 ευρώ μηνιαία (μικτές αποδοχές).

Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν ενώ καταγράφονται νέα αιτήματα από πλευράς ΕΕ (στα οποία η Ελληνική Κυβέρνηση για την ώρα όπως φαίνεται δεν απαντά θετικά) για αποσυμφόρηση των δομών που βρίσκονται στα νησιά του Αιγαίου. Τελευταία που έκανε αναφορά σε διεθνή πρακτορεία ειδήσεων στα αιτήματα αυτά ήταν η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον.

Εν ολίγοις, η Ευρωπαϊκή Ένωση (κάποιες χώρες της οποίας έδειξαν με απίστευτο τρόπο την… “αλληλεγγύη” τους σε Ισπανία και Ιταλία, που τις θερίζει ο κορωνοϊός) για πολλοστή φορά κουνάει το δάχτυλο στην Ελλάδα και ζητάει επίμονα τη μετεγκατάσταση στην ενδοχώρα αυτών που τώρα βρίσκονται στα νησιά της.

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό ΦΕΚ.