Κατηγορίες
κοινωνία κορωνοϊός

Προσπάθειες εξαπάτησης των πολιτών με αφορμή τον κορωνοϊό

Τίποτε δεν αφήνουν στην τύχη τα “τσακάλια” και πάλι βρήκαν τρόπο για να εξαπατήσουν τον κόσμο και να αποκομίσουν παράνομο όφελος.

Ο κορωνοϊός τα… “ενέπνευσε” και θέλουν να μπουν στα σπίτια για να μας ενημερώσουν για το θέμα ή να αφήσουν φυλλάδια (στο γνωστό μοτίβο που εμφανίζεται κατά καιρούς, με “ελέγχους” από συνεργεία εταιριών τηλεπικοινωνιών ή ηλεκτροδότησης, με τα “ατυχήματα”, με ανύπαρκτους εράνους ή πωλήσεις λαχνών κλπ κλπ).

Καλό θα είναι να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα, να ενημερώσουμε τους πιο μεγάλους και τους πιο μικρούς για τα “τσακάλια” και αν μας τύχει τέτοια ιστορία να καλούμε αμέσως τις Αρχές (στο 112).

Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρονται τα ακόλουθα:

“Με αφορμή καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, άτομα εμφανίζονται σε οικίες επικαλούμενοι πως είναι στελέχη του Ε.Ο.Δ.Υ. ή του Υπουργείου Υγείας, που ενημερώνουν για τον κορωνοϊό ή διανέμουν σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια, διευκρινίζεται ότι, κατόπιν πληροφόρησης από το Υπουργείο Υγείας, δεν υπάρχουν κλιμάκια Υπηρεσιών του ή του Ε.Ο.Δ.Υ. που επισκέπτονται σπίτια για τέτοιου είδους ενημερώσεις.

Πρόκειται προφανώς για απόπειρα εξαπάτησης και στην περίπτωση που γίνει αντιληπτό τέτοιο περιστατικό παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνουν αμέσως την Αστυνομία (100).”