Κατηγορίες
αγορά κορωνοϊός υγεία

Παράταση μέχρι 11 Απριλίου 2020 στην προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας επιχειρήσεων λόγω κορωνοϊού

Με κοινή απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Τεύχος Β’, αριθμός φύλλου 1081 – 28/3/2020) και με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, παρατείνεται από την Κυριακή 28 Μαρτίου μέχρι και το Σάββατο 11 Απριλίου 2020 το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού, στο σύνολο της Επικράτειας.

Επίσης, για το ίδιο χρονικό διάστημα παρατείνεται η απαγόρευση λειτουργίας οργανωμένων παραλιών, χιονοδρομικών, αθλητικών εγκαταστάσεων και εγκαταστάσεων γυμναστικής, καθώς και των αθλητικών ομίλων κλπ. (συνολικά πάνω από 60 Κ.Α.Δ.)

Τέλος στην ΚΥΑ επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, η λειτουργία των οποίων δεν απαγορεύεται, οι διοικήσεις τους οφείλουν να διασφαλίζουν την τήρηση, κατά την προσέλευση των καταναλωτών, της αναλογίας του ενός ατόμου ανά 15 τ.μ. και την ελάχιστη απόσταση των δύο (2) μέτρων μεταξύ τους, καθώς και του μη σχηματισμού ουράς άνω των πέντε (5) ατόμων.

Δείτε ΕΔΩ το ΦΕΚ με το οποίο δίδεται η παράταση.