Κατηγορίες
κοινωνία κορωνοϊός

Οι πρώτες διευκρινήσεις σχετικά με αυτά που ισχύουν για τις μετακινήσεις (βίντεο)

Όπως αναφέραμε το πρωί (με βάση όσα αναρωτιούνταν οι αγρότες της περιοχής μας), όσο οι ώρες θα περνούν τόσο θα δίδονται διευκρινήσεις σχετικά με αυτά που ισχύουν για τις μετακινήσεις.

Οι περιπτώσεις που θα εμφανίζονται θα είναι πολλές, αφού ο καθένας μας έχει τη δική του μικρή ή μεγάλη ιστορία και οι μετακινήσεις (οι απολύτως απαραίτητες, εννοείται) μπορεί να είναι μονόδρομος – άρα θα πρέπει να δίνονται διευκρινήσεις για κάθε μια ξεχωριστά. Μια περίπτωση για παράδειγμα είναι αυτή των αγροτών ή μια άλλη (όπως άφησε να εννοηθεί κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης πλέον απογευματινής ενημέρωσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς) η παρουσία σε μια κηδεία.

Όσον αφορά τους αγρότες συγκεκριμένα είπε πως οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι – ως αυτοαπασχολούμενοι – πρέπει να έχουν μαζί τους βεβαίωση “τύπου Α” υπογεγραμμένη από τους ίδιους με συμπληρωμένα ΟΛΑ τα απαραίτητα στοιχεία που προβλέπονται στη βεβαίωση.
Επίσης, οι καλλιεργητές πρέπει να δώσουν βεβαίωση εργοδότη (τύπου Α, δηλαδή) σε όλους τους υπαλλήλους τους, ημεδαπούς ή αλλοδαπούς. Ο έλεγχος θα γίνεται επί των βεβαιώσεων και μόνο.

Δείτε στη συνέχεια βίντεο (με όλη την ενημέρωση της 23ης Μαρτίου) από την ertweb