Κατηγορίες
βουλευτές Ημαθία Τσαβδαρίδης Λάζαρος

Με τους εγκαταστημένους στην Αθήνα Ναουσαίους ο Λ. Τσαβδαρίδης

Με τον Σύλλογο των εν Αθήναις Ναουσαίων “Ο Ζαφειράκης” γιόρτασε στην Αθήνα την 198η επέτειο της κήρυξης της Επανάστασης της Ηρωικής Νάουσας απέναντι στους Οθωμανούς το 1822, την Κυριακή της Ορθοδοξίας ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Ο Βουλευτής Ημαθίας τόνισε σε δήλωσή του ότι οι εν Αθήναις Ναουσαίοι, με την εξαιρετικά σημαντική συμβολή τους στην προβολή της Νάουσας καθώς και στην διατήρηση και ανάδειξη της μεγάλης πολιτιστικής και κοινωνικής της κληρονομιάς αποτελούν ένα ζωντανό ιστό της πόλης στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Ένας Σύλλογος τα μέλη του οποίου φυλάνε με ευλάβεια την αγάπη για τον τόπο μας, διατηρώντας μνήμες, νοσταλγίες και θύμησες, αλλά παράλληλα διατηρούν άρρηκτη τη σχέση τους με τη γενέτειρα Γη, την οποία και δεν χάνουν την ευκαιρία να βοηθήσουν με κάθε τρόπο. Με δωρεές, με συνεχείς και πολλαπλές εκδηλώσεις, με πίεση στα κέντρα αποφάσεων.
Υπογράμμισε δε ότι σε καιρούς που επιβάλλουν εθνικό συναγερμό και ενότητα, ο εορτασμός της επετείου κήρυξης της Επανάστασης των Ναουσαίων απέναντι στον Σουλτάνο στέλνει πολλαπλά μηνύματα. Ότι η Ελληνική ψυχή δεν λογιάζει κόστη προκειμένου να υπερασπιστεί πάτριο έδαφος και εθνική ταυτότητα.”