Κατηγορίες
προσφυγικό - μεταναστευτικό

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος για τις δομές (hot spot): “fake news ότι φτιάχνουμε νέες – οι πολίτες να επιλέγουν προσεκτικά τα μέσα από τα οποία ενημερώνονται”

Αναφορά στη μετάβαση του διοικητικού ελέγχου των “hot spot” στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου (δείτε ΕΔΩ σχετικά) και σε όσα γράφηκαν απ’ τη στιγμή που έγινε γνωστό το θέμα έκανε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου τύπου ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Όπως ανέφερε: “Σε ό,τι αφορά τις 28 δομές που υπάρχουν στην ενδοχώρα, επέρχεται μια σημαντική διοικητική μεταβολή. Πλέον ο διοικητικός έλεγχός τους περνά στο Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς εντάσσονται στο οργανόγραμμά του ως περιφερειακές υπηρεσίες υπό την διεύθυνση νέων Διοικητών. Ακολουθεί, εντός των προσεχών, ημερών προκήρυξη για την τοποθέτηση Διοικητών, καθώς και προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού το οποίο θα τις στελεχώσει.

Σε αυτό το σημείο καταγγέλλω δημόσια όλους όσοι φρόντισαν χθες να διασπείρουν fake news ότι δήθεν φτιάχνουμε «28 νέες δομές» για πρόσφυγες και μετανάστες. Είναι οι υφιστάμενες δομές τις οποίες, όπως ήδη σας εξήγησα, πλέον τις θέτουμε κάτω από τη διοίκηση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, όπως θα έκανε κάθε σοβαρό κράτος. Καλούμε όλους τους πολίτες να επιλέγουν προσεκτικά τα Μέσα από τα οποία ενημερώνονται και να λαμβάνουν υπόψη τους την επίσημη ενημέρωση.

Επίσης αναφέρθηκε και στον έλεγχο της κυκλοφορίας όσων φιλοξενούνται στα hot spot, αφού και αυτό είναι κάτι που συζητείται έντονα τις τελευταίες ημέρες – δεδομένης της απαγόρευσης της άσκοπης κυκλοφορίας.

Όπως είπε, “(…) έχουν ήδη ληφθεί αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της κυκλοφορίας των πολιτών τρίτων χωρών στα ΚΥΤ και γίνεται έλεγχος από την ΕΛ.ΑΣ.
Επιπλέον, εντός της περιμέτρου των ΚΥΤ αναπτύσσονται ειδικές υγειονομικές μονάδες, οι οποίες βρίσκονται σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο αντιμετώπισης κρουσμάτων του κορωνοϊού
.”