Κατηγορίες
Ιταλία κορωνοϊός

Ιταλία – κορωνοϊός: η γιαγιά Χαϊλάντερ και ο μικρός μαχητής

Το τελευταίο διάστημα ακούμε για την Ιταλία (κυρίως) και για τους χιλιάδες νεκρούς που αφήνει πίσω του ο κορωνοϊός και η ασθένεια που προκαλεί, η COVID- 19.

Μέσα σε όλο αυτό το χαμό όμως υπάρχουν και οι άλλες ιστορίες, πιο αισιόδοξες. Πιο φωτεινές.

Η κυρία της φωτογραφίας (αριστερά) ονομάζεται Italica Grondona και είναι 102 ετών. Οι πιο πολλοί τη φωνάζουν “nonna Lina” (γιαγιά Λίνα).
Μπήκε σε νοσοκομείο στη Τζένοα της Ιταλίας χτυπημένη από τον κορωνοϊό, με τις πιθανότητες να βγει ζωντανή από εκεί να είναι συντριπτικά κατά της. Τελικά τα κατάφερε, μετά από 20 μέρες νοσηλείας. Οι γιατροί της έδωσαν ένα ακόμη όνομα: “Χάιλάντερ”.

Απ’ την άλλη, στα δεξιά της φωτογραφίας, είναι ο Leonardo. Είναι μόλις 6 μηνών. Και αυτός μπήκε στο νοσοκομείο με τις πιθανότητες να μην είναι υπέρ του, ακριβώς όπως συνέβη με την προαναφερόμενη κυρία. Και αυτός, χάρη στις προσπάθειες του νοσηλευτικού προσωπικού τα κατάφερε μετά από 50 ολόκληρες ημέρες αγώνα.

Το κοινό σημείο του μικρού με τη γιαγιά, πέραν του COVID-19;
Οι γιατροί πιθανολογούν ότι αν τα στοιχεία τους είναι σωστά, τότε η γιαγιά είχε περίπου την ίδια με τον μικρό την εποχή που η Ισπανική γρίπη θέριζε στην Ευρώπη, το 1918.