Κατηγορίες
Ελλάδα κορωνοϊός

Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης: “Φήμες και παραπληροφόρηση τα περί καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας”

Κυκλοφορεί μια φήμη (οι φήμες είναι στο φόρτε τους τις μέρες αυτές, ειδικά αυτές που γράφονται στο διαδίκτυο) ότι στη χώρα μας θα επιβληθεί καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών, στο πρότυπο της Ισπανίας. Ισχύει;;

Όχι, τουλάχιστον σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη (που έγινε τη Δευτέρα 16 Μαρτίου).

Η εκπρόσωπος ήταν σαφής, λέγοντας μεταξύ άλλων:

“(…) Πρωτίστως, όμως, απαιτείται σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση απ΄ όλους, τόσο από τους πολίτες, όσο και απ’ όσους έχουν την ευθύνη της ενημέρωσής τους. Η Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, ενημερώνει με ευθύτητα και ειλικρίνεια για όλα τα μέτρα που λαμβάνει. Οι φήμες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες περί καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας επιτείνουν τη σύγχυση και συνιστούν παραπληροφόρηση. Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Αυτές τις ώρες ας επικρατήσει ψυχραιμία. (…)

Η κατάσταση είναι δύσκολη, αυτό είναι δεδομένο. Όπως το ίδιο δεδομένο είναι ότι είναι η μοναδική φορά που τα τελευταία χρόνια το κράτος δούλεψε προληπτικά στο 99% των περιπτώσεων και εμείς οι πολίτες δεν ακούσαμε αυτά που μας λένε.
Το αν θα απαγορευτεί η κυκλοφορία είναι ένα μεγάλο θέμα. Και είναι μια απόφαση που αν ληφθεί, θα ληφθεί λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα της στιγμής που θα ληφθεί.

Όμως ας ΜΗΝ ακούμε τον οποιονδήποτε. Για την ώρα, ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, επειδή για την ώρα δείχνει πως αποδίδει.

ΑΝ γίνει πραγματικότητα η φημολογούμενη απαγόρευση θα το μάθουμε ΜΟΝΟ μέσα από τα επίσημα κανάλια ενημέρωσης, που αυτή τη στιγμή είναι συγκεκριμένα: η ενημέρωση απ’ τον/την εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, η ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας και η ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία.

Μέχρι τότε λειτουργούμε με βάση τα δεδομένα που έχουμε, χωρίς ακρότητες, με υπομονή και χωρίς πανικό. Και κυρίως χωρίς να δίνουμε βάση σε φήμες…