Κατηγορίες
κορωνοϊός Χωρίς κατηγορία

Διάγγελμα Μητσοτάκη για κορωνοϊό: “τα δύσκολα είναι ακόμη μπροστά μας” (video)

Έκτακτο διάγγελμά του του Κ. Μητσοτάκη μεταδόθηκε στις 19:30 της Τετάρτης. Αφορμή ο κορωνοϊός.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως “τα δύσκολα είναι ακόμη μπροστά μας” και πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα ενισχυθεί με 2000 νέους γιατρούς και νοσηλευτές (με διετείς συμβάσεις) και με προσθήκες κρεβατιών σε ΜΕΘ.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Κ. Μητσοτάκης, στο εξής το συντονισμό όλων των δράσεων αναλαμβάνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας: Κυβέρνηση, αυτοδιοίκηση, ένοπλες δυνάμεις και σώματα ασφαλείας θα συντονίζονται από την Γ.Γ.Π.Π.

Απευθυνόμενος στα παιδιά, τα σχολεία των οποίων έχουν κλείσει είπε: “συνεχίστε το διάβασμα, καλές και μικρές παρέες στο σπίτι και όποτε μπορείτε άθληση σε εξωτερικούς χώρους”, ενώ επέστησε την προσοχή των μικρών στους παππούδες.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός σε κάποια αποστροφή του λόγου του, “Τα παραπάνω δεν αποτελούν αμφισβήτηση ατομικών δικαιωμάτων αλλά κοινωνικό καθήκον και μήνυμα συνειδητού αυτοπεριορισμού”.

Θέση πήρε και στο θέμα της στάσης της ΔΙΣ της Εκκλησίας της Ελλάδας και πολλών μητροπολιτών σχετικά με τον κορωνοϊό και την Εκκλησία:

Ως πρωθυπουργός όμως οφείλω να ακούσω τους ειδικούς επιστήμονες. Ό,τι ισχύει για τις δημόσιες συναθροίσεις ισχύει και για τις εκκλησίες μας (…) γιαυτό τα θρησκευτικά καθήκοντα πρέπει να προσαρμοστούν και αυτά στην πραγματικότητα (…) Προσβλέπω στη στήριξη της εκκλησίας στον κοινό σκοπό.” είπε μεταξύ άλλων.

βιντεο: