Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας κορωνοϊός υγεία

Ας σοβαρευτούμε λίγο με τα… “κρούσματα” στην περιοχή

Τις προηγούμενες ώρες, για μια ακόμη φορά, κυκλοφόρησε πάλι μια φήμη σχετικά με εμφάνιση κρούσματος κορωνοϊού στην περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας (δώστε βάση στο “για μια ακόμη φορά”).

Η φήμη αυτή έλαβε μια άλλη διάσταση, αφού έγινε αντικείμενο αναπαραγωγής μέσα από το διαδίκτυο. Και στο διάστημα από το απόγευμα μέχρι το βράδυ αργά είχαμε και κάποια τηλεφωνήματα εδώ στην Περισκόπηση από φίλους αναγνώστες, για να μάθουν αν όντως υπάρχει κρούσμα.

Ας σοβαρευτούμε λίγο!

Μη δίνετε την παραμικρή σημασία σε φήμες.

Όταν εμφανιστεί κρούσμα (κάποια στιγμή θα εμφανιστεί, είναι σχεδόν νομοτελειακό αυτό με το ρυθμό που ο ιός εξαπλώνεται) ο πρώτος που θα το ανακοινώσει θα είναι οι ίδιες οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Γιατί σκοπός τη στιγμή αυτή είναι ο περιορισμός της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σε τι θα αποσκοπούσε η απόκρυψη ενός κρούσματος;; Το αντίθετο αποτέλεσμα (απ’ την προσπάθεια του περιορισμού) θα είχε.

Υπευθυνότητα και ψυχραιμία είναι αυτά τα οποία πρέπει να δείξουμε όλοι. Και να μένουμε στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο, να παίρνουμε τις προφυλάξεις που μας έχουν πει οι αρμόδιες αρχές και να πλένουμε καλά τα χεράκια. Αυτά είναι τα βασικά τη στιγμή αυτή!!

Την επόμενη φορά που κάποιος φίλος, γνωστός, συγγενής σας πει για… “κρούσμα”, ζητήστε να δείτε την επίσημη ανακοίνωση. Την επίσημη ανακοίνωση, όχι να μείνετε στο “είδα”, “άκουσα”, “διάβασα”!!!!