Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας κορωνοϊός

Έλεος ρε με τα ρεπορτάζ (που μοιάζουν με ανάκριση) και τη στοχοποίηση

Θα πρέπει να κόψουν λίγο τον ανακριτικό τόνο και να χαλαρώσουν οι ρεπόρτερ που έχουν ξαμολυθεί σ’ όλη τη χώρα και στήνονται έξω από τα καταστήματα των τραπεζών και ρωτάνε διάφορα.
“Που πάτε;;”, “γιατί ήρθατε;;”, “γιατί δεν φοράτε μάσκα και γάντια;;”…

Τι λέτε ρε;; Λίγος σεβασμός στην ιδιωτικότητα δεν βλάπτει. Μάλιστα επιβάλλεται κι απ’ τον νόμο…

Ζούμε στιγμές που δεν είναι “κανονικές” – με ό,τι κι αν αυτό σημαίνει! Και μένουμε σπίτι.

Όμως δεν είναι όλοι εξοικειωμένοι με τη χρήση υπολογιστή, τάμπλετ ή με τις ηλεκτρονικές πληρωμές!!! Ούτε όλοι έχουν κάποιον που θα μπορούσε να τους βοηθήσει και να πάει ο ίδιος να τους πληρώσει το ρεύμα ή άλλο λογαριασμό ή να το κάνει μέσα από τον υπολογιστή του για λογαριασμό τους.

Εδώ υπάρχει κόσμος που ένα sms προσπαθεί να στείλει και ζορίζεται. Πόσο μάλλον να πληρώσει ηλεκτρονικά το ρεύμα ή το τηλέφωνό του ή να κάνει άλλη συναλλαγή.

Έλεος πια και αρκετά με τη στοχοποίηση (γιατί δεν είναι όλοι οι συμπολίτες μας οι πονηροί που θέλουν να κάνουν μια βόλτα. Ούτε υπάρχει κάποιος λογικός άνθρωπος που θέλει να στήνεται σε μια ουρά με τις ώρες.
Υπάρχουν κι αυτοί που βγαίνουν, με κίνδυνο να εκτεθούν στον ιό, επειδή δεν μπορούν να ανταποκριθούν με άλλο τρόπο στην πληρωμή των υποχρεώσεών τους)


και βάλτε και κανά καλό έργο στην τηλεόραση! Βάλτε καμιά καλή κωμωδία, για να ευθυμήσουμε λίγο.

Μας έχετε ψοφήσει στις ειδήσεις τον κορωνοϊό. Μέχρι και ειδικές εκπομπές έχουν στηθεί για το θέμα (που συνήθως επαναλαμβάνουν ότι έχουν δείξει όλη τη μέρα).

Τα συνεχή διαφημιστικά μηνύματα, η “ενημέρωση στις 6” από το Κράτος και μια σειρά από διευκρινίσεις κάποια στιγμή μέσα στο 24ώρο σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται είναι αρκετά για να καταλάβουμε τη σοβαρότητα της κατάστασης.


η φωτογραφία της ανάρτησης είναι από το αρχείο της Περισκόπησης.