Κατηγορίες
θέατρο-κινηματογράφος-μουσική πολιτισμός - ψυχαγωγία

Προβολή ταινίας για παιδιά την Κυριακή 8 Μαρτίου στην Αλεξάνδρεια

Την Κυριακή 8 Μαρτίου, στις 11 το πρωί, η λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας “ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ” σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο “Ο ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ” προβάλει την παιδική ταινία “Ο Μυρμηγκοήρωας” από την Παιδική και Νεανική Ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου.
Η προβολή της ταινίας – που είναι για παιδιά ηλικίας 9 ετών και άνω – θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του συλλόγου ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ.
Η ταινία έχει υπότιτλους στα Ελληνικά και θα πρέπει τα παιδιά να έχουν την άνεση να διαβάζουν.

Είσοδος / οικονομική ενίσχυση 3,00 €

Σύνοψη

Ο Pelle είναι ένα συνηθισμένο δωδεκάχρονο αγόρι. Η Amanda, το κορίτσι που είναι ερωτευμένος από το νηπιαγωγείο, σχεδόν αγνοεί την ύπαρξή του. Μια μέρα, καθώς οι συμμαθητές του τον κυνηγάνε, ο Pelle κρύβεται στον κήπο ενός γείτονα. Εκεί τον δαγκώνει ένα μυρμήγκι.

Μόλις ο Pelle ξυπνήσει το επόμενο πρωί, καταλαβαίνει ότι έχει αποκτήσει τις δυνάμεις ενός μυρμηγκιού. Είναι πια πολύ δυνατός, έχει αυξημένη αίσθηση όσφρησης και μπορεί να σκαρφαλώνει σε τοίχους. Το τελευταίο πράγμα που θέλει ο Pelle είναι να τραβήξει την προσοχή πάνω του. Πολύ σύντομα όμως, ο φίλος του καταλαβαίνει τις δυνάμεις του και προσπαθεί να τον πείσει να γίνει ήρωας πολεμώντας το έγκλημα.

Ο Pelle θέλοντας να εντυπωσιάσει την Amanda, δέχεται την πρόταση του φίλου του, παρόλο που δεν τον ενδιαφέρει. Γρήγορα όμως θα ανακαλύψει ότι δεν είναι ο μόνος στην πόλη με υπερδυνάμεις. Ο «Ψύλλος» εμφανίζεται και απαγάγει την Amanda. Οι δυο φίλοι είναι αντιμέτωποι με την μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής τους. Μπορεί ο μικρός ήρωας να αντιμετωπίσει τον κακό «Ψύλλο»?

Βραβεία
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Παιδιών και Νέων, Robert Festival 2014
Βραβείο Ταινίας Καλύτερων Οπτικών Εφέ, Robert Festival 2014

Κριτικές
Είναι μια ταινία με πολύ καλά δουλεμένα τα θέματα της φιλίας, της αυτοεκτίμησης και της υπευθυνότητας.
Los Angeles Times, Gary Goldstein