Κατηγορίες
Δήμος Νάουσας Ημαθία Νάουσα

Νάουσα: τι αναφέρει ο δήμαρχος για τις διευκολύνσεις στις επιχειρήσεις του Δήμου

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νάουσας αποφασίστηκε η απαλλαγή από τα τέλη για τα τραπεζοκαθίσματα και μείωση 50% των δημοτικών τελών καθαριότητας που βαρύνουν τις επιχειρήσεις, για χρονικό διάστημα δυο μηνών.

Με αφορμή τις αποφάσεις αυτές ο δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας δήλωσε τα εξής:

“Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας, την Τρίτη 24 Μαρτίου, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη πήραμε μια γενναία απόφαση για να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία από την πανδημία του κορονοϊού.

Η απόφαση αυτή αφορά πρώτον την απαλλαγή για διάστημα δύο μηνών και για όσο ακόμα χρειαστεί των καταστημάτων εστίασης και των επιχειρήσεων από τις υποχρεώσεις τους προς τον Δήμο για τα τραπεζοκαθίσματα.
Επίσης, αποφασίστηκε και η μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για δύο μήνες και για όσο επιπλέον χρειαστεί, για όλες τις επιχειρήσεις που πλήττονται λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό.

Θα βρισκόμαστε για όσο χρειαστεί στο πλευρό των καταστηματαρχών και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον Δήμο μας και πλήττονται από την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση που έχει ανακύψει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Άλλωστε στον Δήμο Νάουσας όλες αυτές τις μέρες βρισκόμαστε επί ποδός για να στηρίξουμε, με κάθε τρόπο, όλους τους δημότες μας και ιδίως όσους έχουν άμεση ανάγκη όπως είναι οι ευπαθείς ομάδες, οι ηλικιωμένοι και όσοι ανήκουν σε αδύναμα κοινωνικά στρώματα.”