Κατηγορίες
βουλευτές κοινωνία Τσαβδαρίδης Λάζαρος

Μήνυμα του βουλευτή Ημαθίας (ΝΔ) Λ. Τσαβδαρίδη για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού ο βουλευτής Ημαθίας (ΝΔ) Λάζαρος Τσαβδαρίδης αναφέρει σε μήνυμά του τα ακόλουθα:

“Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού σήμερα.
Μία ακόμη ευκαιρία για τη σχολική μας κοινότητα, για την κοινωνία μας, για όλους μας, να εκφράσουμε την απόλυτη καταδίκη μας σε περιστατικά bullying, σε στάσεις ζωής και συμπεριφορές που ενθαρρύνουν την επιθετικότητα, την προσβολή, την απειλή, τον ρατσισμό.

Μία ακόμη ευκαιρία να διατρανώσουμε την αταλάντευτη εστίασή μας στον αλληλοσεβασμό, στην επικοινωνία, στην ενσυναίσθηση, στην ισότητα, στην αλληλοβοήθεια.

Η μάχη κατά του σχολικού εκφοβισμού είναι μια μάχη που αφορά όλους μας. Και μας τοποθετεί όλους μας μπροστά στον καθρέφτη.

Χρέος μας, να προλαμβάνουμε. Να εκπαιδεύουμε σωστά. Να είμαστε δίπλα στα παιδιά μας, δίνοντας τη σωστή συμβουλή, τη σωστή καθοδήγηση αλλά κυρίως, μαθαίνοντας εμείς να ακούμε τί μας λένε!

Καθήκον μας, να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για σωστή ενημέρωση, για άμεση παρέμβαση, για δημιουργία όλων των υποστηρικτικών δομών που θα συνδράμουν στην αντιμετώπιση του κρίσιμου αυτού ζητήματος.

Και οπωσδήποτε, να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την πρόσληψη όσο δυνατόν περισσότερου ειδικού επιστημονικού προσωπικού της ψυχικής υγείας στις σχολικές μονάδες, προκειμένου να λειτουργεί υποστηρικτικά στις ανάγκες του παιδιού, της εκπαιδευτικής κοινότητας, της οικογένειας.”