Κατηγορίες
διάφορα κορωνοϊός

Κορωνοϊός και Πρόεδροι : το τσουλούφι του Ιταλού Ματαρέλα και η “καραμπίνα” της Μαρίας για τον Κύπριο Αναστασιάδη

Οι αρχηγοί κρατών, τώρα με τον κορωνοϊό έχουν να αντιμετωπίσουν πράγματα που συνήθως δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη. Πρέπει επίσης να απαντούν και σε όσα τους θέτουν οι πολίτες των χωρών τους.

Δείτε στη συνέχεια 2 βίντεο, που σίγουρα θα τα θυμόμαστε όταν λήξει η ιστορία με τις απαγορεύσεις και τις καραντίνες. Ένα με τον Ιταλό Πρόεδρο Ματαρέλα και ένα με τον Κύπριο Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Στο βίντεο παρακάτω (που βγήκε νωρίτερα από ότι έπρεπε στον αέρα) σύμβουλος του Ματαρέλα του λέει ελάχιστα πριν ξεκινήσει διάαγγελμά του προς τον Ιταλικό λαό ότι τα μαλλιά του “πετάνε”.
Και ο Ματαρέλα απαντά με φυσικότητα: “Έ Τζοβάνι, δεν πηγαίνω στον κουρέα ούτε εγώ, οπότε…”

Στο δεύτερο βίντεο η μικρή Μαρία – εμφανώς εκνευρισμένη λόγω του ότι οι κοινωνικές της επαφές έχουν φτάσει σε σημείο μηδέν – ξεκαθαρίζει στον Πρόεδρο της Κύπρου ότι δεν θέλει άλλο την “καραμπίνα” και θέλει να στείλει αλλού τον ιό. Και ο Πρόεδρος, όπως είναι υποχρεωμένος να κάνει κάθε Πρόεδρος, απαντά.

Η απάντηση Αναστασιάδη, μέσα από τον λογαριασμό του στο facebook:

“Με την «καραμπίνα» και με την υπομονή θα νικήσουμε τον κορωνοϊό

Γλυκιά μου Μαρία καλημέρα… εδώ από την «καραντίνα» που είμαι κι εγώ, είδα το όμορφο μήνυμά σου και πείσμωσα ακόμη περισσότερο.

Για σένα κοριτσάκι μου, για την οικογένειά σου, τις ξαδερφούλες σου που θέλεις τόσο πολύ να τις δεις.

Για όλα τα παιδιά του κόσμου, για τα δικά μου εγγονάκια που πεθύμησα τόσο να αγκαλιάσω, θα συνεχίσω να δουλεύω για να μπορέσουμε όλοι μαζί σύντομα να βρισκόμαστε χωρίς φόβο, όπως κάναμε πάντα.

Για να μιλάμε για τον κορωνοϊό και να είναι σαν ένα από τα τόσα παραμύθια που σου διαβάζουν η μαμά και ο μπαμπάς.

Μία μέρα, σύντομα ελπίζω, θα ήθελα να σε δω εδώ στο Προεδρικό Μέγαρο, μαζί με τις ξαδερφούλες σου και να κάνουμε μία άλλη ανάρτηση που θα φωνάξουμε μαζί:

«Κορωνοϊέ σε νικήσαμε. Με την «καραμπίνα» και με την υπομονή, με την επιστήμη και το κουράγιο όλων μας σε διώξαμε σαν κακό όνειρο.»

Σε φιλώ γλυκά. Ένας παππούς που τυγχάνει να είναι και Πρόεδρος.”