Κατηγορίες
Ελλάδα κορωνοϊός παιδεία σχολεία

Κλείνουν όλα τα σχολεία της χώρας για 2 εβδομάδες

Την αναστολή της λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων, όλων των βαθμίδων, καθώς και των πανεπιστημίων της χώρας, ΙΕΚ και των βρεφονηπιακών σταθμών, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης 10 Μαρτίου ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Το κλείσιμο των προαναφερόμενων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (δημοσίων και ιδιωτικών), που αποσκοπεί στη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού, θα διαρκέσει για 2 εβδομάδες.
Περισσότερες λεπτομέρειες, όσον αφορά και το κλείσιμο φροντιστηρίων κλπ αναμένονται με το σχετικό δελτίο τύπου.

(upd) Ο υπουργός είπε τα ακόλουθα:

Κατόπιν εισήγησης της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων, η Kυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας, όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλης της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες.

Αυτό αφορά βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, ΙΕΚ, Πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια.

Το έκτακτο αυτό μέτρο γίνεται για προληπτικούς λόγους με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται άμεσα ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανηλίκων μαθητών και μαθητριών.

Προβλέπεται, επίσης, ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται.

Για μια ακόμη φορά θα ήθελα να τονίσω ότι πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική ευθύνη και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, καθώς το μέτρο αφορά στην μείωση της διασποράς της νόσου.