Κατηγορίες
Δήμος Νάουσας Ημαθία κορωνοϊός

Αλλαγές στη λειτουργία του Δήμου Νάουσας – με προσωπικό ασφαλείας και τηλεδιασκέψεις λόγω κορωνοϊού

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλεως Νάουσας ανταποκρινόμενος στις αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, προχωρά σε μια σειρά μέτρων με σκοπό την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία των δημοτών, στον μέγιστο βαθμό, από την πανδημία του κορωνοϊού.

Με γνώμονα τα παραπάνω και εντολή του Δημάρχου Η.Π. Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα αποφασίζονται τα ακόλουθα:

Αναστέλλεται για το κοινό και για διάστημα δύο εβδομάδων και συγκεκριμένα έως τις 28 Μαρτίου η λειτουργία των ακόλουθων υπηρεσιών του Δήμου μας:
-Τμήμα Πολεοδομίας του Δήμου Νάουσας που εξυπηρετεί το κοινό. Η αναστολή της λειτουργίας δεν θα έχει καμία επίπτωση, οικονομική ή άλλη, στην εξέλιξη των υποθέσεων των ενδιαφερόμενων πολιτών, καθώς αυτές θα προχωρήσουν κανονικά.
– Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου που εξυπηρετούν το κοινό. Η αναστολή της λειτουργίας δεν θα έχει καμία επίπτωση, οικονομική ή άλλη στην εξέλιξη των υποθέσεων των ενδιαφερόμενων πολιτών.
-Υπηρεσία ΤΑΠ για τις συναλλαγές με το κοινό. Σε περίπτωση υποβολής αιτήσεων για τη ρύθμιση αδήλωτων τετραγωνικών, δόθηκε παράταση έως τις 30-06-2020.
– Ληξιαρχείο του Δήμου Η.Π. Νάουσας.
-Παιδικές χαρές του Δήμου Η.Π. Νάουσας.
– Τέλεση πολιτικών γάμων.
-Γραφεία των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Η.Π. Νάουσας.

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Νάουσας από σήμερα και για δύο εβδομάδες (έως τις 28 Μαρτίου) θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας.

Τα ΚΕΠ θα λειτουργούν από τις 7:30 έως τις 15:00 από Δευτέρα έως Παρασκευή, θα εξυπηρετούν δε τους πολίτες μόνο με ραντεβού, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Όλα τα συλλογικά όργανα του Δήμου Η.Π. Νάουσας (Δημοτικό Συμβούλιο, Κοινοτικά Συμβούλια, Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής) θα λαμβάνουν αποφάσεις δια περιφοράς ή με τη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης.
Παράλληλα, με εντολή του Δημάρχου Νικόλα Καρανικόλα τίθεται σε λειτουργία νέα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την διεκπεραίωση αιτημάτων των πολιτών, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους δημότες να αποφεύγουν την αυτοπρόσωπη παρουσία τους στις υπηρεσίες του Δήμου για να επιλύσουν ζητήματα της καθημερινότητας τους. Συγκεκριμένα οι πολίτες θα μπορούν να αποστέλλουν τα αιτήματα τους στο email: aitima@naoussa.gr.

Επίσης, οι δημότες παρακαλούνται να επικοινωνούν με τον Δήμο μόνο για κατεπείγοντα ζητήματα και υποθέσεις στο τηλέφωνο 23323 50300.
Παρακαλούνται οι δημότες να επικοινωνούν με τον Δήμο μόνο για κατεπείγοντα ζητήματα.
Συστήνεται στους δημότες και ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους και όλους όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να παραμένουν στις οικίες τους.

Επίσης παρακαλούνται οι δημότες που επισκέπτονται τον ανοικτό χώρο άθλησης του γηπέδου Νάουσας να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και τις απαραίτητες αποστάσεις από συναθλούμενους (μεγαλύτερες των δύο (02) μέτρων).

Οι αρμόδιες υπηρεσίες καθαριότητας βρίσκονται σε εγρήγορση και θα ακολουθήσουν εκ νέου ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες σε ό,τι αφορά στον καθαρισμό και το πλύσιμο δρόμων, των κάδων απορριμμάτων, την εξυπηρέτηση ευπαθών ομάδων δημοτών, τις αποστειρώσεις κ.ά.

Ο Δήμος Η.Π. Νάουσας με υψηλό αίσθημα ευθύνης βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία και εναρμόνιση με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ και εφαρμόζει καθημερινά ένα οργανωμένο σχέδιο για την προστασία κατοίκων και επισκεπτών αλλά και για τους εργαζόμενους στον Δήμο.