Κατηγορίες
Τζιτζικώστας Απόστολος

Συνάντηση Τζιτζικώστα με τον πρόεδρο του ΕΛΚ στην Επιτροπή Περιφερειών της ΕΕ

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα στο γραφείο του στην Περιφέρεια, είχε το πρωί της Παρασκευής 7 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EPP-CoR) Olgierd Geblewicz.

Η συνάντηση έγινε με αφορμή την ομόφωνη εκλογή του κ. Τζιτζικώστα ως του υποψήφιου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εν όψει των εκλογών της ερχόμενης Τετάρτης 12 Φεβρουαρίου 2020, στις Βρυξέλλες για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του «Κοινοβουλίου της Ευρωπαϊκής Αυτοδιοίκησης».

Ο κ. Τζιτζικώστας υποδέχτηκε τον κ. Geblewicz, που είναι Περιφερειάρχης στη Βόρεια Πολωνία και Πρόεδρος των Περιφερειών της Πολωνίας και ευχαρίστησε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που την προηγούμενη Παρασκευή τον ανέδειξε ομόφωνα ως υποψήφιο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.

«Είναι για μένα μια πολύ μεγάλη ευθύνη, αλλά είναι και τεράστια τιμή για την Κεντρική Μακεδονία και τη χώρα μας. Η συνάντησή μας γίνεται στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου για τις εκλογές της Τετάρτης, στις Βρυξέλλες. Η Επιτροπή των Περιφερειών είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό όργανο για την Ευρωπαϊκή Ένωση» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Τζιτζικώστας.