Κατηγορίες
σκίτσα-σάτυρα

Προτάσεις που σώζουν – τι αγοράζουμε, μπας και γλυτώσουμε!!!!

Επειδή κατανοούμε τον… πόνο των ανησυχούντων (που έχουν αδειάσει τα φαρμακεία από μάσκες και αντισηπτικά τζέλ και τα σούπερ μάρκετ από μακαρόνια, αλεύρια και ζάχαρες), είμαστε στην ευχάριστη θέση να τους παρουσιάσουμε σε παγκόσμια αποκλειστικότητα τις μάσκες που θα κρατήσουν μακριά τον κορωνοϊό. Επίσης μπόνους για όλους τους αναγνώστες, παρουσιάζουμε σε διαπλανητική αποκλειστικότητα την υπερτροφή που επίσης κρατάει μακριά τον ίδιο ιό (και όχι μόνο αυτόν…).

Πάμε λοιπόν:

πρόταση ένα (οικονομικό μοντέλο): μάσκα ηλεκτροσυγκόλλησης.
Αισθανόμαστε ασφαλείς, βλέποντας όμως λίγο σκοτεινά τον περίγυρό μας. Το καλό με τη συγκεκριμένη μάσκα είναι πως αν τη φοράμε μέχρι τις 21 Ιουλίου 2020 κι εκείνη τη μέρα τύχει και βρεθούμε στο νότιο ημισφαίριο του πλανήτη, τότε θα δούμε με σχετική άνεση την έκλειψη ηλίου.

Πρόταση δυο: (λίγο ακριβό μοντέλο): μάσκα ηλεκτροσυγκόλλησης αυτόματης σκίασης.
Πανομοιότυπη με την προηγούμενη, έχει όμως μια αβάντα: ανάλογα με τη φωτεινότητα, ο πανέξυπνος αισθητήρας τελευταίας τεχνολογίας που διαθέτει κανονίζει το πόσο σκοτεινά ή φωτεινά θα βλέπουμε τον περίγυρό μας. Αν την επιλέξουμε μας κάνουν δώρο τα εισιτήρια για να πάμε στο νότιο ημισφαίριο να δούμε την έκλειψη…

Πρόταση τρία (ακριβό μοντέλο): μάσκα ραντίσματος – προτείνεται αυτή για το ράντισμα ροδακίνων, μήλων και αχλαδιών.
Τη φοράμε και εκτός από τη μούρη καλύπτει ώμους, στήθος, λίγη πλατούλα ενώ αφήνει εκτεθειμένα στην κοινή θέα τα καλογυμνασμένα μπράτσα που με τόσο κόπο έχουμε κτίσει στα γυμναστήρια. Ιδανική για βραδινή έξοδο αν επιλέξουμε το μαύρο ή το blue-black χρώμα….

(φήμες ότι κάτι αγρότες – γεροντοπαλήκαρα της περιοχής από το βράδυ της Τετάρτης κυκλοφορούν στα μπαράκια και λένε σε αθώες κορασίδες “έχω και κάσκα, είσαι για μια βόλτα” δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη)

Πρόταση τέσσερα (το πολύ ακριβό μοντέλο): στολή αστροναύτη.
Όπως λέει ο σοφός λαός – που τρέχει σαν το γίδι για να αδειάσει ράφια σούπερ μάρκετ και φαρμακείων, “ότι δώσεις θα πάρεις”.

Μιλάμε για τη Φεράρι των μασκών στα πόδια μας. Φουλ προστασία. Σε απίστευτα χαμηλή τιμή, από το στοκ της ΝΑΣΑ, της Ρώσικης Διαστημικής Υπηρεσίας και της αντίστοιχης ευρωπαϊκής. Επιλεκτικά έχουν αποκλειστεί στολές από την κινέζικη υπηρεσία διαστήματος (για τους ευνόητους λόγους).


Θα μας σώσει από κάθε ιό, κόρη, μπατζανάκη και συμπέθερο! Στην ανάγκη, όταν τα πράγματα σφίξουν πολύ εκτοξευόμαστε και στο διάστημα για να ησυχάσουμε οριστικά.

Ε, αν κολλήσουμε κάτι φορώντας και αυτή, τότε ας ονομάσουν τον ιό “Μαγκάϊβερ”…!!!

 

Και το bonus – η υπερτροφή:

αν δεν έχουμε χρήμα ούτε καν για την οικονομική πρόταση, μπορούμε να το ρίξουμε στο διατροφικό κομμάτι της ιστορίας.
Το μόνο τρόφιμο που θα μας σώσει από τον ιό – ειδικά αν το καταναλώσουμε σε πολύ μεγάλες ποσότητες – είναι το αθάνατο σκόρδο!

γκαντεμιά σκόρδα ματάκια πέταλα
Αποδεδειγμένα το καλύτερο για την καταπολέμηση του ιού. Όχι επειδή θα σκοτώσει το ιό.

Αλλά και επειδή σίγουρα θα απομακρύνει από γύρω μας οτιδήποτε ζωντανό. Προσοχή μόνο με τη δοσολογία: σε υπερβολικά μεγάλες ποσότητες είναι θανατηφόρο για τους διπλανούς μας….

Σε συνδυασμό με ένα πέταλο ή με “ματάκι” προφυλάσσει 1000% από οποιαδήποτε νόσο, όχι μόνο από τον ιό!!!


Πέρα απ’ την πλάκα, λίγη ψυχραιμία και εφαρμογή των οδηγιών των ειδικών είναι το καλύτερο.
Δεν είναι ανάγκη να αγοράσουμε 50 κιλά αλεύρι και 25 πακέτα μακαρόνια, γιατί αν μας πιάσει ο ιός δεν θα μας σώσουν ούτε τα μακαρόνια ούτε το αλεύρι. Άλλοι θα τα φάνε…!

Ούτε να πάρουμε 500 μάσκες από εκεί που τις πουλάνε. Αφού 9 στους 10 δεν ξέρουμε να τη φοράμε (συνήθως τη φοράμε ανάποδα, την πιάνουμε από μπροστά, όταν τη βγάζουμε το κάνουμε με λάθος τρόπο και αφού κάνουμε όοοολα αυτά, στο τέλος τρίβουμε και τα χέρια μας στο πρόσωπο επειδή ήταν στενή!!).

Επίσης θα πρέπει να σταματήσουμε την αναπαραγωγή κάθε είδους μ@λακίας που διαβάζουμε στο ίντερνετ και θα πρέπει να ξεκινήσουμε από το πιο απλό: από ένα καλό πλύσιμο των χεριών, που είναι μια καλή αρχή…