Κατηγορίες
καιρός

Έρχεται αλλαγή του καιρού – κρύο στην περιοχή της Αλεξάνδρειας με παγετό τα πρωινά

Και εκεί που λες πως ο καιρός στρώνει (και κάποιοι άρχισαν δουλειές στις αυλές ή να κάνουν στρατηγικούς σχεδιασμούς για τσίπουρα σε ανοιχτό χώρο!), ξαφνικά έρχεται μια αλλαγή στον καιρό που συνδυάζεται με πτώση θερμοκρασίας και τα χαλάει όλα…

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες και θα πρέπει για λίγο να ξεχάσουμε τις ηλιοφάνειες και τις “ανεκτές” θερμοκρασίες που είχαμε τις τελευταίες ημέρες. Γιατί έχουμε ξεχάσει ότι έχουμε και χειμώνα!

Η θερμοκρασία πέφτει λοιπόν και από τους 15 °C που αναμένεται να καταγραφούν στην περιοχή της Αλεξάνδρειας την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, μέχρι την Κυριακή 9 του μήνα ο υδράργυρος θα δείχνει το μισό και ακόμη λιγότερο.

Από την Τετάρτη μέχρι και τη Κυριακή η θερμοκρασία (σύμφωνα με την πρόγνωση των μετεωρολόγων) δεν πρόκειται να ξεπεράσει του 7-8 °C.
Η αίσθηση του κρύου θα είναι έντονη τις πρωινές ώρες. Για παράδειγμα την Παρασκευή το πρωί το θερμόμετρο θα δείχνει -1 °C και η αισθητή θερμοκρασία θα είναι -5 °C.

Σε γενικές γραμμές, το επόμενο πενθήμερο θα έχουμε αίθριο καιρό, με λίγα σύννεφα κάποιες ώρες της ημέρας (με εξαίρεση την Τετάρτη) ενώ τις πρωινές και τις βραδυνές ώρες του Σαββάτου και της Κυριακής θα υπάρχει περιορισμένη ορατότητα.

Όσον αφορά τις χιονοπτώσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας που λένε τα κανάλια, για την περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας η πρόγνωση μέχρι την Κυριακή δεν δείχνει χιόνια.