Κατηγορίες
κοινωνία

Συνάντηση στελεχών του Κέντρου Κοινότητας με εκπρόσωπο της Οργάνωσης Α21

Την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση γνωριμίας & δικτύωσης των στελεχών του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Αλεξάνδρειας με εκπρόσωπο της Οργάνωσης Α21.

Τα στελέχη του Κέντρου ενημερώθηκαν για τη δράση της οργάνωσης ενάντια στη σύγχρονη δουλεία της εμπορίας και εκμετάλλευσης των ανθρώπων. Συζητήθηκαν επιμέρους ζητήματα κ παρεμβάσεις, ενώ προέκυψε η ανάγκη εκπαίδευσης κ επιμόρφωσης των στελεχών των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου ως προς την ανίχνευση και την αναγνώριση θυμάτων εμπορίας ανθρώπων.

Φέτος η μη κερδοσκοπική οργάνωση Α21 συμπληρώνει δώδεκα χρόνια ενεργούς δράσης και παρουσίας στη χώρα μας. Σκοπός της είναι η κατάργηση της δουλείας στον 21ο αιώνα. Από την μείωση της ευπάθειας στους χώρους φιλοξενίας προσφύγων, μέχρι την προστασία και φροντίδα των θυμάτων, η ομάδα της Α21 έχει παρουσία σε 17 χώρες ανά τον κόσμο.

Κάθε γραφείο της οργάνωσης έχει ξεχωριστό τρόπο λειτουργίας. Στην Ελλάδα προσφέρονται δωρεάν νομικές υπηρεσίες και εκπαίδευση, ενώ μέσω του προγράμματος A21 SAFE PROJECT, παρέχεται φροντίδα σε πρώην θύματα εμπορίας ανθρώπων που επιθυμούν να επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους. Τέλος, στον ξενώνα της οργάνωσης παρέχεται 24ωρη φροντίδα σε πρώην θύματα εμπορίας ανθρώπων, η οποία συμπεριλαμβάνει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προγράμματα αποκατάστασης ψυχικών τραυμάτων καθώς και ποικίλες άλλες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Παρόμοιες υπηρεσίες είναι διαθέσιμες και σε πρώην θύματα εμπορίας ανθρώπων που μένουν εκτός του ξενώνα.

Ταυτόχρονα λειτουργεί και η γραμμή 1109, μια γραμμή πληροφόρησης σε 24ωρη βάση για την εμπορία ανθρώπων αλλά και καταγγελιών, η οποία δέχεται περίπου 60 κλήσεις την εβδομάδα.