Κατηγορίες
κοινωνία

Στο οινοποιείο Vaeni τα “Παιδιά της Άνοιξης”

Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 μια ομάδα ωφελούμενων από το ΚΔΗΦ ΑμεΑ «Τα παιδιά της Άνοιξης» βρέθηκαν στο οινοποιείο VAENI στην Νάουσα με σκοπό να ενημερωθούν για την διαδικασία παραγωγής κρασιού. Στον χώρο τους επισκέπτες υποδέχτηκε ο κ.Βαγγέλης, ο οποίος ήταν ο ξεναγός.

Αρχικά, οι ωφελούμενοι ξεναγήθηκαν στο οινοποιείο, όπου υπήρχαν οι δεξαμενές κρασιού και περιηγήθηκαν γύρω από αυτές, ενώ ταυτόχρονα ο ξεναγός έδινε πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενό τους και την χρήση τους. Στην συνέχεια, τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο χώρο του εμφιαλωτηρίου. Εκεί έμαθαν πως γίνεται η εμφιάλωση του κρασιού, αφού είναι έτοιμο και τοποθετείται στα ειδικά μπουκάλια του συνεταιρισμού.

παιδιά της Άνοιξης

παιδιά της Άνοιξης

Στο τέλος, ο κ.Βαγγέλης τους οδήγησε στο κελάρι με τα κρασιά, που βρίσκεται στο υπόγειο του χώρου. Στο μέρος αυτό τους ενημέρωσε ότι γίνεται η παλαίωση του κόκκινου κρασιού και έδωσε πληροφορίες για αυτήν την διαδικασία. Αφού ολοκληρώθηκε η ξενάγηση οι ωφελούμενοι απήλαυσαν ζεστά ροφήματα στο καφέ του χωριού Στενήμαχου, που βρίσκεται πολύ κοντά στο οινοποιείο.