Κατηγορίες
Ελλάδα κορωνοϊός υγεία

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα του COVID-19 στην Ελλάδα

Αυτό που απαιτείται από όλους μας είναι ψυχραιμία, συνεχής ενημέρωση από τους επίσημους φορείς και τήρηση των οδηγιών και των κανόνων υγιεινής.

Το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού COVID-19 επιβεβαιώθηκε και επίσημα από το Υπουργείο Υγείας της χώρας μας.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε το μεσημέρι της Τετάρτης 26 Φεβρουαρίου 2019 σε ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας: “Επιβεβαιώθηκε η πρώτη περίπτωση της νόσου στην Ελλάδα. Πρόκειται για Ελληνίδα 38 ετών, ταξιδιώτισσα από πληττόμενη περιοχή της βόρειας Ιταλίας.

Είναι καλά στην υγεία της, παρακολουθείται από μία ομάδα εξαιρετικών συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη και τη στιγμή που σας μιλώ, γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της και οι κοντινές επαφές θα τεθούν οικειοθελώς σε απομόνωση και θα επιτηρείται η υγεία τους.

Θα ήθελα να επαναλάβω ότι η νόσος παραμένει μία ήπια στη συντριπτική της πλειοψηφία νόσος. Τονίζουμε την ανάγκη της τήρησης των κανόνων υγιεινής από όλους τους συμπολίτες μας, κανόνες οι οποίοι αφορούν στην υγιεινή των χεριών και στην υγιεινή του βήχα.

Τις επόμενες ημέρες άνθρωποι που έρχονται από τις πληττόμενες περιοχές της βόρειας Ιταλίας πρέπει να επιτηρούν την υγεία τους και σε περίπτωση συμπτωμάτων να μένουν στο σπίτι και να ειδοποιούν τον γιατρό τους ή τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας ώστε να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες.”