Κατηγορίες
κοινωνία

Αίσιο τέλος: στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκε ο 53χρονος από τον Άραχο

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έληξε η περιπέτεια του Γρηγόρη Αϊβαζίδη, από τον Άραχο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της “Γραμμής Ζωής” ο 53χρονος – για τον οποίο είχε ενεργοποιηθεί ο κοινωνικός συναγερμός Silver Alert το μεσημέρι της 1η Φεβρουαρίου – εντοπίστηκε από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. το μεσημέρι της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου περιπλανώμενος στη Θεσσαλονίκη.

Είναι καλά και πλέον κοντά τους οικείους του.


Η υπηρεσία Silver Alert με το εξειδικευμένο προσωπικό, την τεχνογνωσία και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που διαθέτει, βρίσκεται δίπλα σε κάθε άτομο που έχει εξαφανιστεί και στην οικογένειά του.

Η υπηρεσία Silver Alert με την βοήθεια των 25 ομάδων διάσωσης, των 28.000 εθελοντών σε όλη τη χώρα, των Εισαγγελικών και Αστυνομικών Αρχών, φορέων και απλών πολιτών έχει κατορθώσει από το 2011 να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία ώστε να βρεθούν πολλά άτομα τα οποία αναζητούνται.
Σημαντικό ρόλο παίζει η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ενημέρωση των πολιτών, γιατί η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθεί κάθε άτομο που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Η εξαφάνιση ενός ατόμου ανεξαρτήτως ηλικίας, χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.
Η υπηρεσία Silver Alert στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει από το 2009 και όπως έχει αποδείξει έμπρακτα διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων.