Κατηγορίες
διεθνή Ιταλία Λιβύη Τουρκία

Διαψεύδουν οι Ιταλοί τους ισχυρισμούς Ερντογάν για “συνομιλίες”

Ως αβάσιμες χαρακτηρίζει το ιταλικό υπουργείο των Εξωτερικών τις διακινούμενες “πληροφορίες” από ΜΜΕ διαφόρων χωρών ότι υπάρχει συνεργασία – διαπραγμάτευση μεταξύ της Ιταλίας και της Τουρκίας με σκοπό τη συνεκμετάλλευση πετρελαίων στα ανοιχτά της Λιβύης, στο πλαίσιο του πρόσφατου MoU που υπέγραψαν η Άγκυρα και η Τρίπολη (αναφέρεται στο Μνημόνιο μεταξύ Τουρκίας και μιας εκ των Κυβερνήσεων που υπάρχουν πλέον στη Λιβύη).

Πρόκειται για ισχυρισμούς του Ερντογάν, που πάρα πολλά ελληνικά ΜΜΕ έσπευσαν να τους αναπαράγουν.

Οι Ιταλοί επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους ότι η χώρα τους από καιρό βλέπει το θέμα των ενεργειακών πόρων της Μεσογείου ως ευκαιρία για συνεργασία μεταξύ των παράκτιων χωρών, δια της απαιτούμενης οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών που θα γίνει μετά από διαπραγματεύσεις και συζητήσεις.
“Αυτή είναι η θέση που εκφράσαμε τους τελευταίους μήνες, σε όλες τις συναντήσεις, με τις τουρκικές αρχές” καταλήγει η ανακοίνωση του Ιταλικού ΥΠΕΞ.

Οι Ιταλοί λοιπόν έντεχνα απαντάνε σε όσα λέει ο Ερντογάν και του λένε ότι όλη η ιστορία περνάει μέσα από οριοθετήσεις μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών…

(στην εικόνα της ανάρτησης η ανακοίνωση που υπάρχει στον ιστότοπο του Ιταλικού ΥΠΕΞ. Γιατί όπως ξέρετε στην Περισκόπηση χρησιμοποιούμε πρωτότυπο υλικό και όχι αναπαραγωγές!)


Τα έχουμε πει πολλές φορές και θα τα ξαναπούμε άλλες τόσες:

οι αναγνώστες/θεατές/ακροατές πρέπει να προσέχουν από που προέρχεται η ενημέρωσή τους (ώστε να “γειώσουν” τα συγκεκριμένα ΜΜΕ) ενώ τα Μέσα θα πρέπει να διασταυρώνουν, να εξετάζουν, να περιμένουν και μετά να δημοσιεύουν (είναι αποδεδειγμένο ότι για μερικά κλικ παραπάνω ή για τηλεθέαση ή ακροαματικότητα κάνουν τη μια βλακεία πίσω απ’ την άλλη και στο τέλος δε ζητάνε μια συγνώμη ή “εξαφανίζουν” δημοσιεύματα).

Φυσικά τα ελληνικά ΜΜΕ θα πρέπει να περνάνε από κόσκινο όσες ειδήσεις έρχονται από Τουρκία, αφού οι περισσότερες είναι ευσεβείς πόθοι των Τούρκων που ψάχνουν τρόπους για να προκαλέσουν θόρυβο και να δημιουργήσουν τετελεσμένα.