Κατηγορίες
αντιδήμαρχοι Δριστάς Στέφανος

Μήνυμα του αντιδημάρχου Παιδείας Στέφανου Δριστά

Σε μήνυμά του για την εορτή των Τριών Ιεραρχών ο αρμόδιος για θέματα Παιδείας αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας, Στέφανος Δριστάς, αναφέρει:

Αγαπητά μας παιδιά,

Τιμούμε σήμερα στην εκπαίδευση τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών και στο πρόσωπό τους τιμούμε την παιδεία. Καθότι οι Τρεις Ιεράρχες υπήρξαν θεμελιωτές και στυλοβάτες των Ελληνοχριστιανικών Γραμμάτων, επαξίως καθιερώθηκε από το 1841 η γιορτή αυτή ως ημέρα της Παιδείας & των Γραμμάτων μας.

Αυτά που οι Τρεις Ιεράρχες προσέφεραν και προτείνουν στον σύγχρονο κόσμο είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Έθεσαν και εκείνοι υψηλούς στόχους στους εαυτούς τους, όπως και εσείς. Αξιοποίησαν τα χαρίσματα που τους έδωσε ο Θεός και πέτυχαν κορυφαίες επιδόσεις, κατακτώντας την κορυφή σε όλες σχεδόν τις επιστήμες της εποχής τους, κερδίζοντας έτσι την εκτίμηση και τον θαυμασμό του κόσμου. Αυτό όμως που τους κάνει πολύτιμους για εμάς, είναι η απόφασή τους να μετατρέψουν τις υψηλές επιδόσεις και την επιτυχία τους, σε μέσον προσφοράς προς τους συνανθρώπους τους και εργαλείο αγάπης προς τους δυστυχισμένους της εποχής τους.

Εύχομαι από καρδιάς οι Τρεις Ιεράρχες να αποτελούν για εσάς πρότυπα ακεραιότητας και ήθους και στους υψηλούς στόχους σας να έχετε πάντα την προστασία και την ευλογία τους.

Στέφανος Δριστάς

Αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας