Κατηγορίες
Δημοτική Βιβλιοθήκη Πλατέος πολιτισμός - ψυχαγωγία

Ένα διήμερο γεμάτο παιδικά χαμόγελα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πλατέος

Τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πλατέος επισκέφθηκαν το διήμερο 16 και 17 Ιανουαρίου 2020 μαθητές του Νηπιαγωγείου Πλατέος καθώς και η παιδική ομάδα των “Θεατρομπόμπιρων” Πλατέος.

Νηπιαγωγείο Πλατέος

Το μεσημέρι της Πέμπτης, 16 Ιανουαρίου, το Νηπιαγωγείο Πλατέος πραγματοποίησε επίσκεψη γνωριμίας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του χωριού. Η Βιβλιοθηκονόμος Φωτεινή Τσιμπλίδου, αφού καλωσόρισε τα παιδιά, τους παρουσίασε τρία βιβλία από την καινούργια συλλογή της βιβλιοθήκης:

“20 κανόνες του καλού παιδιού” του Μαρκ Γουάϊνστάϊν
“Δεν πάω σχολείο” της Μαριλίτας Χατζημποντόζη και
“Ένα πάτωμα παιχνίδια” της Χρυσάνθης Τσιαμπαλή – Κελεπούρη

Δημοτική Βιβλιοθήκη Πλατέος

Στη συνέχεια με την επίβλεψη των Νηπιαγωγών Νικολέτας Λούβρη και Αναστασίας Μουρατίδου, τα παιδιά ζωγράφισαν χαρούμενες εικόνες που εμπνεύστηκαν από τα βιβλία.

“Θεατρομπόμπιρες“

Το απόγευμα της Παρασκευής, η παιδική ομάδα των “Θεατρομπόμπιρων” Πλατέος με την εμψυχώτρια Εσερμπόγλου Κορίνα επισκέφθηκαν τη Βιβλιοθήκη Πλατέος.

Εκεί τους υποδέχθηκε ο Δάσκαλος κος Λάζαρος Κιτσίδης που τους παρουσίασε ένα από τα πρώτα του βιβλία που εκδόθηκαν πρόσφατα από τις εκδόσεις “Ωρίωνας”, με τίτλο “Δώρα Ζωής”.
Ακολούθησε κουβέντα με θέμα τα ερεθίσματα και τις σκέψεις των παιδιών από τα μηνύματα του βιβλίου, ενώ ο συγγραφέας ανέπτυξε στα παιδιά την τέχνη της “δημιουργικής γραφής”.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Πλατέος

Στη συνέχεια η Κορίνα Εσερμπόγλου με τη συμμετοχή των “Θεατρομπόμπιρων” παρουσίασε ένα μικρό θεατρικό βασισμένο στην ιστορία του βιβλίου και τέλος, με τη βοήθεια της βιβλιοθηκονόμου Φωτεινής Τσιμπλίδου και της δασκάλας Σοφίας Καραμήτρου όλα τα παιδάκια ζωγράφισαν εικόνες από τα βιβλία του Λάζαρου Κιτσίδη.
Η ζεστή βραδιά έφτασε στο τέλος της και οι “Θεατρομπόμπιρες” δεν αμέλησαν να ανανεώσουν το ραντεβού τους με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πλατέος και το συγγραφέα Λάζαρο Κιτσίδη.