Κατηγορίες
Ημαθία

Τους πρώτους πιστοποιημένους ανανήπτες μαθητές υποδέχθηκε η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας

Τους ΠΡΩΤΟΥΣ πιστοποιημένους ανανήπτες μαθητές στην Ημαθία υποδέχτηκε η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, κ. Μαυρίδου Αναστασία, τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019 στο γραφείο της.

Η Διευθύντρια συνεγχάρη τους 48 μαθητές της Β΄τάξης, του Τομέα Υγείας-Πρόνοιας και Ευεξίας, του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας που πιστοποιήθηκαν στην Βασική Υποστήριξη ζωής (BLS) και στη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ) από τον ανθρωπιστικό οργανισμό kids save lives, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας.


Η δράση πραγματοποιήθηκε από το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βέροιας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας , το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019. Η κ. Μαυρίδου επιβράβευσε τον Διευθυντή του 1ου Ε.Κ. , κ. Ουσουλτζόγλου Νικόλαο και την υπεύθυνη εκπαιδευτικό, κ. Κούτλα Γεωργία για την πρωτοβουλία, την οργάνωση και την πραγματοποίηση της δραστηριότητας. Επίσης, τόνισε τη σπουδαιότητα τέτοιων εκπαιδεύσεων με κέντρο την διάσωση μιας ανθρώπινης ζωής και την αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων.

Η συνάντηση έκλεισε με το μήνυμα των παιδιών ότι “Μπορούμε να σώσουμε μία ζωή με τα δύο μας χέρια” και η Διευθύντρια εντυπωσιασμένη από την υπευθυνότητα και την εκπαίδευση των μαθητών ευχήθηκε να αποτελέσουν την αρχή για τα υπόλοιπα σχολεία του νομού μας.