Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας κοινωνία παιδεία

Ομιλία για την κακοποίηση παιδιών και εφήβων στο ΓΕ.Λ. Πλατέος – Κορυφής

Το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα Ρομά» του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού, στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων με επιμορφωτικό και κοινωνικό χαρακτήρα και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της κακοποίησης των παιδιών και την παγκόσμια ημέρα των δικαιωμάτων τους στις 19 & 20 Νοεμβρίου αντίστοιχα, πραγματοποίησε την Παρασκευή 06.12.2019, με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης του Γενικού Λυκείου Πλατέος – Κορυφής, δράση με θέμα «Κακοποίηση παιδιών κι εφήβων – Ευαισθητοποίηση στο Πρόβλημα».

Η ομιλία περιελάμβανε την παρουσίαση των δικαιωμάτων των παιδιών, την περιγραφή των μορφών κακοποίησης, πρόσφατα στατιστικά στοιχεία και την ενημέρωση σχετικά με τους φορείς υποδοχής & διαχείρισης ανάλογων περιστατικών.

Η δράση πλαισιώθηκε με την προβολή βίντεο αντίστοιχης θεματολογίας και ολοκληρώθηκε με συζήτηση με τους μαθητές για τις εντυπώσεις και τις σκέψεις τους.

Τη δράση πραγματοποίησαν η Κοινωνική Λειτουργός – Συντονίστρια κ. Ζεϊμπεκίδου Χριστίνα και οι Ψυχολόγοι η κ. Ταβανλή Χρύσα -Μαρία και η κ. Τασσιοπούλου Μαρία του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα Ρομά.

Υπενθυμίζεται πως η Κεντρική Δομή του Κέντρου Κοινότητας βρίσκεται στη Πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού, τηλέφωνο επικοινωνίας 2333053072 και το Παράρτημα, στην Πλατεία Παπαντωνίου, τηλέφωνο επικοινωνίας 2333023114 και ώρες λειτουργίας: 8:00π.μ.-4:00μ.μ..