Κατηγορίες
βουλευτές Μπαρτζώκας Τάσος

Μπαρτζώκας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό: “έχει αναπτυξιακό και κοινωνικό αποτύπωμα”

Από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων τοποθετήθηκε ο βουλευτής Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας, σχετικά με τις προοπτικές και τις ευκαιρίες που επιφυλάσσει ο Κρατικός Προϋπολογισμός για το έτος 2020. Ο Τάσος Μπαρτζώκας έκανε ιδιαίτερη μνεία στον αγροτικό πληθυσμό της Ημαθίας, στους νέους και στο μικρομεσαίο, Ημαθιώτη επιχειρηματία και υπάλληλο.

Με έμφαση αναφέρθηκε στην εκλογική περιφέρεια του, προκειμένου να αναδείξει ότι ο πληθυσμός της Ημαθίας αναζητά την «ευκαιρία».

Ευκαιρία στη συμμετοχή της αναπτυξιακής διαδικασίας και στη βελτίωση της ευημερίας του. Επεσήμανε ότι ο αγρότης της Ημαθίας, οι νέοι της, οι τοπικοί επιχειρηματίες και οι πάσης φύσεως υπάλληλοι δεν στερούνται δεξιοτήτων και δίψας για πρόοδο. Απουσιάζει το «όραμα» και οι ευκαιρίες.
Έχοντας την επίγνωση της σκληρής εμπειρίας της ελληνικής κρίσης, ο κρατικός προϋπολογισμός της ΝΔ αποτυπώνει τη διαφορετική αντίληψη, τόσο για την κρατική οικονομική πολιτική, όσο και για τον Έλληνα πολίτη.

Το αναπτυξιακό αλλά και κοινωνικό του αποτύπωμα διαφαίνεται από τους πυλώνες, στους οποίους στηρίζεται:

  • Διευρυμένες, οριζόντιες φοροελαφρύνσεις
  • Στοχευμένες ενέργειες για τις σύγχρονες προκλήσεις της κοινωνίας, όπως πχ το δημογραφικό
  • Τόνωση της επιχειρηματικότητας
  • Νοικοκυρεμένα Οικονομικά του κράτους
  • Προγραμματισμός Δημόσιων Επενδύσεων με αναπτυξιακό αποτύπωμα
  • Ρυθμίσεις για τα κοινωνικά ευαίσθητα στρώματα
  • Αυξημένες κρατικές δαπάνες για τους νευραλγικούς τομείς της υγείας, της παιδείας, της άμυνας

Επί της ευκαιρίας της ομιλίας του για τον κρατικό προϋπολογισμό, ο βουλευτής Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας δήλωσε:
« Ζούμε σε μια χώρα με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Δεν έχει σημασία πια να αναλύουμε γιατί δεν τα έχουμε αξιοποιήσει. Αυτό που έχει σημασία είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν έχουμε πια τα χρονικά περιθώρια να μην εκμεταλλευόμαστε τον πλούτο μας. Η κατάθεση του κρατικού προϋπολογισμού από την κυβέρνηση της ΝΔ, αποδεικνύει ότι υπάρχει η επίγνωση αλλά και η βούληση για μια καλύτερη, επόμενη μέρα

Εστίασα στις παραγωγικές δυνατότητες των Ημαθιωτών συμπολιτών μου γιατί πιστεύω ότι αυτό που χρειάζονται, είναι ευκαιρίες για να δημιουργήσουν. Για όλους τους Έλληνες, ζητούμενο πλέον είναι μόνο ένα: η ελευθερία να προοδεύσουν και να συμβάλλουν με τον τρόπο τους, στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2020 είναι με το μέρος τους.»

Το βίντεο με την ομιλία του Τ. Μπαρτζώκα μπορείτε να το δείτε στη συνέχεια: