Κατηγορίες
τοπική επικαιρότητα

Και νέα κρούσματα αλλά και απόπειρες διαρρήξεων στην περιοχή της Αλεξάνδρειας

Νέα κρούσματα αλλά και απόπειρες διαρρήξεων παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα σε αρκετές περιοχές του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Σπίτια έχουν γίνει στόχοι διαρρηκτών, επιτήδειοι προσπαθούν να εισέλθουν σε κατοικίες υποδυόμενοι τεχνικά συνεργεία που κάνουν μετρήσεις για εταιρίες τηλεπικοινωνιών, άλλοι πάλι κάνουν “εράνους” και “φιλανθρωπίες” με πρόσχημα τις ημέρες των Χριστουγέννων που έρχονται, άλλοι πουλάνε λαχεία από εκκλησίες ή οργανισμούς (που είτε όντως υπάρχουν είτε δεν υπάρχουν καν), ορισμένοι σταματάνε ηλικιωμένους στο δρόμο δήθεν για πληροφορίες με σκοπό να αρπάξουν μια αλυσίδα ή ένα πορτοφόλι ενώ σε λίγο θα αρχίσουν και τα… καλάντα.

Ως προληπτικό μέτρο το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να ενημερώνουμε την Αστυνομία (στο 100 ή στο 112) για οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση στις γειτονιές που ζούμε και/ή εργαζόμαστε και φυσικά ΔΕΝ κάνουμε τίποτε που θα μας φέρει σε απευθείας αντιπαράθεση με κλέφτες, διαρρήκτες και άλλα τέτοια καλόπαιδα, γιατί ο διάολος έχει πολλά ποδάρια και κανείς δεν γνωρίζει πως θα καταλήξει μια οποιαδήποτε συμπλοκή.

Ελέγχουμε προσεκτικά για τυχόν ανοιχτά ή μισάνοιχτα παράθυρα και κλειδώνουμε ακόμη και όταν φεύγουμε για ελάχιστο χρονικό διάστημα, ενημερώνουμε αν φύγουμε για μεγάλο διάστημα κάποιον γείτονα ώστε να έχει το νου του.
Και ενημερώνουμε τους πιο μεγάλους σε ηλικία συγγενείς, φίλους και γέιτονες ώστε να είναι επιφυλακτικοί και να μην πιστεύουν τον οποιονδήποτε ή να ανοίγουν την πόρτα του σπιτιού.