Κατηγορίες
στήλες

Η λέξη της εβδομάδας (εβδομάδα 52, 2019) – Η λέξη της χρονιάς (2019)

Πάντα η τελευταία “λέξη της εβδομάδας”, της 52ης, δίνει το στίγμα όλης της χρονιάς.

Για φέτος επιλέξαμε μια λέξη που έχει να κάνει με εμάς εδώ στην Περισκόπηση, μια λέξη που αποδεδειγμένα δίνει το στίγμα μας και που ισχύει από το 2007 που είμαστε μαζί: τη λέξη αξιόπιστος.

Οτιδήποτε μπαίνει στην Περισκόπηση είναι αυτό ακριβώς: αξιόπιστο! Στην αξιοπιστία δεν κάνουμε καμιά έκπτωση και δεν τη χαρίζουμε σε κανέναν, γιατί την έχουμε κερδίσει δαπανώντας πολύ κόπο και πολύ χρόνο, χτίζοντας μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας.

Την αξιοπιστία την έχουμε αποδείξει πολλές φορές, με μια μόνο πράξη, χωρίς πολλά φρου-φρου και αρώματα: αυτά που βλέπετε ως αναρτήσεις ή βίντεο στην Περισκόπηση ΜΕΝΟΥΝ και δεν εξαφανίζονται με… μαγικό τρόπο από τις οθόνες σας, πολύ απλά επειδή δεν είναι ευσεβείς πόθοι αλλά γεγονότα που ελέγχονται από 2 και 3 πλευρές. Και όποτε έχουμε την παραμικρή αμφιβολία για μια έστω πτυχή κάποιου πράγματος το απορρίπτουμε ως ύλη, γιατί αλλιώς θα σας δίναμε πλαστή/ψευδή εικόνα των πραγμάτων.

Μέσα στο 2019 κλασσικό παράδειγμα αυτών που αναφέρουμε παραπάνω ήταν η μετάδοση των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών στις 2 Ιουνίου του 2019 (όποιος παρακολουθούσε την Περισκόπηση εκείνο το βράδυ μάθαινε για το αποτέλεσμα μέσα από τριπλοτσεκαρισμένες αναρτήσεις έγκυρα, αξιόπιστα).

Φυσικά το ίδιο ισχύει για κάθε μια ξεχωριστά ανάρτηση ή βίντεο της Περισκόπησης, 12 χρόνια τώρα. Μπορείτε να τα βρείτε στη θέση τους, ακριβώς εκεί που τα συναντήσατε απ’ την πρώτη στιγμή, χωρίς να έχουν αλλάξει περιεχόμενο ή να έχουν εξαφανιστεί “μαγικά” απ’ τις οθόνες σας (επειδή είναι κλασσικές αποδείξεις αναξιοπιστίας, που … χαλάνε τη σούπα!).


Αξιόπιστος, -η, -ο
αυτός που αξίζει να τον εμπιστεύεται, να τον πιστεύει κανείς και να βασίζεται σε αυτόν: ~ πηγή / εφημερίδα / ιστορικός
ΑΝΤ.: αναξιόπιστος
ΣΧΟΛΙΟ Λ. έμπιστος

Γ. Μπαμπινιώτη, Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, Β’ έκδοση, Γ’ ανατύπωση (2006), σελίδα 219